NOORDHORN verandert: Sinterklaasstorm zit tunnelbouw dwars – Foto’s 5 december 2013

‘Soms zit ’t mee, soms zit het tegen…’, een van Johan Cruyffs legendarische uitspraken.  Dat geldt ook voor het project “Werkzaamheden Noord- en Zuidhorn”, met name voor de tunnelbouw bij de Langestraat Zuid. Een time out door de hevige rukwinden, waar de regen en later natte sneeuw en hagel onaangename elementen aan toevoegden. Zelfs bekroond een enkele keer met donder en bliksem…. Een memorabele Sinterklaas dit jaar met neergehaalde gieken van de twee super kranen… (Die inmiddels ondanks de vrijdagse rukwinden en sneeuwbuien al weer overeind staan!)
Hoe ziet het plan van werkzaamheden voor de komende week er uit? (Met dank aan Tim Smid van de Provincie Groningen!):
Voortgang werkzaamheden aanleg rondweg N355 en nieuwe vaste brug Noordhorn en Zuidhorn (6 december 2013):
Het asfalteringswerk aan de rotonde is vorig weekend zeer spoedig verlopen. Hierdoor kon de omleiding eerder opgeheven worden dan verwacht. De komende week staat in het teken van de afwerking.
Tunnel Langestraat
De bouw van de tunnel in de Langestraat gaat een nieuwe fase in. De grondtransporten zijn zo goed als klaar. Graafmachines en kiepauto’s maken nu plaats voor betonwerkers. In het westelijke deel van de tunnel is inmiddels een werkvloer gestort. Op deze vloer wordt de komende tijd de tunnel gebouwd. De komende week wordt ook aan de oostkant een werkvloer aangebracht. Staalvlechters gaan aan de slag om de wapening van het beton voor het eerste tunneldeel gereed te maken.
Baggerwerk
Het baggerwerk in het Van Starkenborghkanaal beperkt zich komende week tot het baggeren van de bochtverruiming even ten westen van de spoorbrug. De grond wordt naar de depots bij de nieuwe brug gebracht.
Contactpersoon
Janko Haaksema van GMB is de komende tijd met vakantie en wordt vervangen door Kees Kranenburg van hetzelfde bedrijf. De reguliere inloopmiddag blijft gewoon op de maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
De suggestie- en klachtenlijn blijft hetzelfde, dus :  06 – 53 58 71 59. U kunt uw vragen en suggesties ook mailen naar gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

Foto’s van 5 december jongstleden:
IMG_4743 verkl
De aangekondigde storm (Code Rood) bepaalt de sfeer op 5 december… De tunnelkuip oost is desondanks voorzien van een betonvloer die moet ‘harden’. Foto’s van ’s morgens toen ik “de elementen trotseerde” en mijn fietstassen vulde bij Appie H.
IMG_4744 verkl
De gravers achteraan in de tunnelkuip oost zijn met de laatste fase bezig. De waterkelder krijgt zijn uiteindelijke vorm door de kleine graver; de Volvo  vervolmaakt de oostelijke uitloop richting nieuw N355-tracé.
IMG_4745 verkl
Duidelijker zicht op de keldergraver, de landmeter en het plankjesduo (rechts). Wat zijn ze nou weer aan het knutselen???!
IMG_4748 verkl
Ook in de tunnelkuip noordwest wordt gewerkt. De super kraan zwenkt wel, maar doet niet mee aan de werkzaamheden. Wordt ie “kaltgestellt” in verband met de snel groeiende stormkracht? De donkere lucht voorspelt niet veel goeds….
IMG_4752 verkl
Aan de kop van de Oosterweg zijn twee stratenmakers van Oldenkamp met de laatste meters bezig. De jongste sleept de klinkers aan, met de kleine shovel. De oudste doet het ‘legwerk’… (Zijn maat is deze vrijdag afwezig).
IMG_4754 verkl
Zo ziet het er vanaf de zuidkant uit, als ik me nog snel, vlak voor twaalf uur, naar de werkzaamheden bij de tunnel en de rotonde begeef. Nog gauw enkele kiekjes voordat de Sinterklaasstorm me noopt binnen te blijven….

Wordt vervolgd op www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 5 december 2013 (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: Sinterklaasstorm zit tunnelbouw dwars – Foto’s 5 december 2013

  1. Jan zegt:

    Interessant om meer over de werkzaamheden in Noordhorn te lezen. Mijn oom werkt in de bouw en houdt zich onder andere bezig met betonzagen. Nu is de tunnel inmiddels af. Waren er verder nog problemen tijdens de bouw? Bedankt voor het artikel in ieder geval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.