NOORDHORN verandert: Mesker-vogels, tunnel, rotonde, asfaltweekend! Deel 1 – Foto’s 30 november 2013

Het beste moment van de zaterdag afgewacht, aan het eind van de ochtend! Tijdens die paar uur bood de laatste zaterdag van november een aangename, zonnige periode die verscheidene mensen naar buiten lokte! De “OosterhofHolman-jongens” waren druk bezig met het ‘bekleden’ van de rotonde en de aansluitende weggedeelten; de Volvo-graver had nog iets te doen in de tunnelkuip (oostkant), het rijdende verkeer spoedde zich door het dorp waar in de Langestraat ruim baan was gemaakt voor de verwachte drukte, ook met de vrachtwagens van o.a. OosterhofHolman. Inmiddels is, eerder dan de verwachte 22.00 uur, de nieuwe route via de rotonde vrij gegeven! (Halverwege de zondagmiddag!) Voorspoedig gewerkt, complimenten voor Oosterhof/Holman!
Foto’s van 30 november jl. (De vervolgserie op www.bloeiendonkruid.com!):
IMG_1331 verkl
Frits Mesker (Schippersstraat) is niet alleen een geïnteresseerde en verdienstelijke Nikon-kieker, hij houdt ook bijzondere kippen die af en toe de vrijheid nemen om op de omheining te gaan zitten, een kunst op zich.
IMG_1334 verkl
Meneer de Haan is er ook en deze heet geen Jan Thijs! Waakzaam als altijd! Al dat Canongedoe…..
IMG_1335 verkl
De enigszins chagrijnig ogende kalkoen meent te moeten pronken… Speciaal voor de foto??! Ik kan me niet voorstellen dat ie in mij een concurrent ziet….
IMG_1338 verkl
Het centrale thema van dit weekeinde in beeld: Asfalteren! ‘De jongens van OH’ zijn bezig op de aansluiting van de noordelijke N355-tak. (Ik sta met mijn rug naar de rotonde, even voor alle duidelijkheid…) Je treft hier de oranje kleur aan van Wemac, maar ook het grijs-groen-rood van moedermaatschappij OosterhofHolman! Anne Adema weet hier meer van:
Het woord WEMAC betekent  Wegenbouw Machines. De Wemac is een verhuur onderdeel van Oosterhof Holman. De jongens die bij het asfaltgebeuren aanwezig zijn, vormen een combinatie van WEMAC en Oosterhof Holman. Het klinkt wat ingewikkeld, oranje machines van Wemac en gekleurde van Oosterhof Homan, allemaal personeel van Oosterhof Holman.”
IMG_1342 verkl
Dit zijn de kleine-steentjes-deskundigen van OosterhofHolman. Invegen op de rand van de rotonde en het overschot met behulp van een kruiwagen in veiligheid brengen….
IMG_1343 verkl
Doeners en praters, zo lijkt het. Maar praten betekent voor sommige werknemers ook doén! De rotonde heeft zijn deklaag al, het aansluitende stuk richting Grijpskerk wacht er nog op…
IMG_1346 verkl
Prachtig die OH-grijper! Rotondebuurman Bert Hekkema praat met de machinist, zijn vrouw geeft de kleinkinderen uitleg. Links een werknemer die aan ‘rijplaten slepen’ doet, rechts de klein-grind-transporteur…. Of zijn het werknemers van het stratenmakersbedrijf?
IMG_1353 verkl
De rotonde vanaf de zuidkant, met de WEMAC (= Wegenbouw Machines!)-auto links.  Op de weg noordwaarts wordt nog geasfalteerd! (En nu al in gebruik, ongelofelijk!)
IMG_1357 verkl
Vanaf dit standpunt aan de noordkant van de tunnel is de groene super kraan niet helemaal in beeld te krijgen, zou ik meer achteruit moeten….
IMG_1358 verkl
Het asfalteren blijft een boeiende bezigheid! Rechts nadert, in een opvallend hesje, Anne Adema. Anne blijft een man van de praktijk, waardevol!
IMG_1359 verkl
Achter de zwarte bulten mensen van twee bedrijven actief: OosterhofHolman en Spoelstra & Nijboer, voor de aanvullende bestrating.
IMG_1361 verkl
De wals draait zijn rondjes, het schiet op! De stratenmakers kijken bewonderend (en ontspannen) naar hun rijdende collega!
IMG_1363 verkl
De asfalteermachine gaat van werkplek ‘noord’ naar werkplek ‘zuidwest’. De bezems gaan mee…
IMG_1367 verkl
De asfalteermachineman ‘en profil’…. Hij komt nog vaker in beeld, later….

Wordt vervolgd op www.bloeiendonkruid.com
IMG_4658 verkl
Zondagmiddag 1 december, tegen een uur of drie… De rotonde is in gebruik, de N355 richting Niezijl en Grijpskerk is berijdbaar. Zeven uur eerder dan verwacht!

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.