NOORDHORN: Dat gele ding? Een velomobiel! _ Reactie Wilfred Ketelaar

Op www.bloeiendonkruid.com vroeg ik me af hoe het “gele ding” dat mij op de kanaalweg passeerde, wordt genoemd. (De bestuurder wilde graag weten of hij er langs kon, verderop bij de werkzaamheden aan de hoge brug). Eerst een foto, dan het bericht van dorpsgenoot Wilfred Ketelaar:
IMG_0247 verkl
De reactie van Wilfred Ketelaar:

“Dat gele ding heet een velomobiel en is een driewielige ligfiets met aerodynamische buitenkant. Hierdoor zit je lekker warm en droog. Ik heb zelf namelijk ook zo’n ding (vanillegeel met rood/wit/blauwe strepen en nummer 53, lees: Herbie). Hier in de buurt wonen een paar andere mensen met een soortgelijk voertuig, maar ik vermoed dat deze persoon niet uit de buurt komt (aangezien hij niet wist of hij wel/niet door kon fietsen). Met een velomobiel kun je gemakkelijk langere afstanden overbruggen. Zo fiets ik over 1,5 week ‘even’ op en neer naar Lunteren. Een afstand van zo’n 170 kilometer. Prima te doen in ongeveer 7 tot 8 uurtjes.”

Wilfred, bedankt!

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.