NOORDHORN: Het N355-verlegging(vervolg)verhaal, aflevering 27: de groeiende taluds bij de nieuwe hoge brug over het Van Starkenborghkanaal

Na het kijken en kieken bij de rioleringsklus aan de Noorderweg tussen Touwslagersbaan en Norritsstraat  meteen doorgefietst via het betonpad en de Spanjaardsdijk Noord naar het Van Starkenborghkanaal NZ om de groei van de taluds voor de nieuwe hoge brug in ogenschouw te nemen. Gewoon even kijken hoe ver “ze” zijn… Bij het dorp is er niet veel activiteit, daar zetten de kabelverleggers van HAK de puntjes op de i. “t Is krekt of ze nog aal vekaansie hebben…” zei een dorpsgenoot, die graag wat meer schot in de N355-verlegging zou zien. Bij de nieuwe hoge brug is er de hele bouwvak doorgewerkt. De schepen met grond bleven komen, zelfs ’s avonds…  Aan de noordzijde van het kanaal ligt de aanloop naar de nieuwe brug er mooi “glad” bij, lág er mooi ‘glad” bij, want nu zijn de werkers bezig er een dikke zandlaag over te leggen. Inderdaad, “bultje, bultje, kan nog meer bij….”  Die donkergrijze onderlaag, wat is dat voor materiaal?  Eigenlijk had de overkoepelende GMB daar een vraagpaal neer moeten zetten, waar je dergelijke vragen meteen zou kunnen stellen (en ook direct antwoord zou kunnen krijgen…) Eerlijk gezegd vind ik niet dat het bedrijf erg scheutig is met tussentijdse informatie…. Je zou toch maandelijks kunnen rapporteren aan dorpsbewoners en andere belangstellenden?

Met het dorp in de rug kun je het betonpad affietsen en dan ook al een blik werpen op de groeiende zandhopen, voorbij de schapen en de koeien....

Met het dorp in de rug kun je het betonpad affietsen en dan ook al een blik werpen op de groeiende zandhopen, voorbij de schapen en de koeien….

Bij het kanaal gekomen via de Spanjaardsdijk Noord zie je al een grondschip in de wacht liggen... Gedwongen pauze, even geduld a.u.b.

Bij het kanaal gekomen via de Spanjaardsdijk Noord zie je al een grondschip in de wacht liggen… Gedwongen pauze, even geduld a.u.b. Wat betekent trouwens ‘Con Zelo’??!

Aan de zuidkant is de kraanmachinist druk bezig de laatste happen grond uit de boot in de bak te deponeren. Vrachtauto eronder, kleppen open, vrachtauto vol, wegrijden..... Volgende!

Aan de zuidkant is de kraanmachinist druk bezig de laatste happen grond uit de boot in de bak te deponeren. Vrachtauto eronder, kleppen open, vrachtauto vol, wegrijden….. Volgende!

Aan de noordkant ook iets dergelijks, maar dan zonder schepen.... Daar liggen al bulten zand. Met vrachtauto's worden flinke ladingen naar liggende ondergedeelte van de nieuwe weg gebracht, straks aansluitend op de hoge brug.

Aan de noordkant ook iets dergelijks, maar dan zonder schepen…. Daar liggen al bulten zand. Met vrachtauto’s worden flinke ladingen naar het liggende ondergedeelte van de nieuwe weg gebracht, straks aansluitend op de hoge brug.

Hier kun je duidelijk zien dat er al heel wat ladingen zand naar het nieuwe wegtracé zijn gebracht. Er moet nog wel even een gladde laag van worden gemaakt...

Hier kun je duidelijk zien dat er al heel wat ladingen zand naar het nieuwe wegtracé zijn gebracht. Er moet nog wel even een gladde laag van worden gemaakt…

Intussen krijg je een completer beeld van wat er tegenwoordig allemaal aan binnenvaarders voorbij komt op het Van Starkenborghkanaal. Hier de "Ma Baker" (en dan dreunt meteen het liedje met dezelfde titel door mijn hoofd....)

Intussen krijg je een completer beeld van wat er tegenwoordig allemaal aan binnenvaarders voorbij komt op het Van Starkenborghkanaal. Hier de “Ma Baker” (en dan dreunt meteen het liedje met dezelfde titel door mijn hoofd….)

IMG_7631 verkl

Kijk, hier is zo'n gladstrijker bezig van de bulten zand op de onderlaag een mooie tussenlaag te maken...

Kijk, hier is zo’n gladstrijker bezig van de bulten zand op de onderlaag een mooie tussenlaag te maken…

Het fraaie 'speelgoed' van de wegenbouwers wat groter in beeld. Prachtig lijkt me dat werk, resultaatgericht. En de volgende dag gewoon verder waar je de vorige dag bent gebleven...

Het fraaie ‘speelgoed’ van de wegenbouwers wat groter in beeld. Prachtig lijkt me dat werk, resultaatgericht. En de volgende dag gewoon verder waar je de vorige dag bent gebleven…

Valt me nu pas op, het lijkt net alsof de grijper een allesverslindende bek vormt die de in de verte staande auto naar binnen wil werken....

Valt me nu pas op, het lijkt net alsof de grijper een allesverslindende bek vormt die de in de verte staande auto naar binnen wil werken….

Nee, deze beide heren horen niet tot het voetvolk. Even naar de bijzondere ondergrond kijken, de een informeert de ander, en dan toch het hek maar weer sluiten... GMB? Provincie? Waterstaat?

Nee, deze beide heren horen niet tot het voetvolk. Even naar de bijzondere ondergrond kijken, de een informeert de ander, en dan toch het hek maar weer sluiten… GMB? Provincie? Waterstaat?

©foto’s: jan blaauw, 29 augustus 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)
Wordt vervolgd. Zie ook: www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.