NOORDHORN: 8E 8e Wielerronde van Noordhorn, zaterdag 20 juli a.s. vanaf 15.00 uur, met o.a. Janneke Ensing, Esra Tromp, zussen Bekkering….. KIJKEN!

Het is bijna zover, de 8ste wielerronde van Noordhorn, georganiseerd door plaatselijke wielerautoriteit Digna Achterhof in samenwerking met de NWVG, de Noordelijke Wielervereniging Groningen. Bijgestaan door vele vrijwilligers en hopelijk ondersteund door een royale schare toeschouwers! Nu dus een criterium in de vakantieperiode, dat is (voor sommigen) even wennen….
Deze keer geen dikke-bandenrace, maar wel drie-wedstrijden-in-één:
Om 15.00 uur start de categorie Junior/Nieuweling Vrouwen, hier zijn 27 inschrijvingen, onder wie Fianna Stenveld uit Garnwerd.
Dan om 16.30 uur de start van de sportklasse Junior/Nieuweling Mannen, waarvoor 42 aanmeldingen zijn binnengekomen. Onder hen Kris Atema en Steven Voogd uit Zuidhorn en de broers Niels en Olaf Potze uit Aduard.
Het hoofdmenu? De Elite/Belofte/Amateur Vrouwen, zoals in alle voorgaande edities. Een interessante deelnamelijst, 46 namen. Onder wie ook de winnares van vorig jaar Janneke Ensing uit Gieten. Zij reed toen een ijzersterke race en won na een indrukwekkend lange solo. Hulp kreeg ze van haar Boels-ploeggenoten van wie vooral Laura van der Kamp een geweldige wedstrijd reed. (Jammer dat zij er deze keer niet bij is….) Vorig jaar waren de zussen Bekkering niet van de partij, maar deze keer zijn ze er wel. Fantastisch dat Eyelien haar favoriete sport weer op wedstrijdniveau kan beoefenen, bijgestaan door zus Daniëlle die sinds haar huwelijk luistert naar de (achter-)naam Lissenberg. Regionale wielervrouwen? Ivana Tiessens uit Zuidhorn en de zussen Mariet en Rianne van der Helm uit Niehove! Nog een bekende die al vaak in Noordhorn vooraan meestreed: Trieneke Fokkens uit Leutingewolde! Er zit trouwens een internationaal tintje aan deze hoofdgroep. Uit Yokohama (Japan) afkomstig is Yukio Hori!
Favorieten? Eentje wil ik er nog noemen: Esra Tromp uit Coevorden!
Het belooft een spannende strijd te worden! Dit hoofdnummer begint om 18.30 uur!
Natuurlijk hopen we dat het aantrekkelijke stratenparcours obstakelvrij is, graag de medewerking van alle aanwonenden, auto’s, aanhangers etc. graag tijdig elders parkeren a.u.b.! Hou het parcours tijdens de wedstrijden vrij! (Let met name op kinderen en huisdieren, op ongelukken zit nou werkelijk niemand te wachten!)

De editie van 2012 werd een prooi van de ontketende Janneke Ensing, langdurig solerend!

De editie van 2012 werd een prooi voor de ontketende Janneke Ensing, langdurig solerend!

IMG_2711 verkl

Achter Ensing stopten haar sterke Boels-ploeggenoten vakkundig af, met als attente wegkapitein Laura van der Kamp
Wedstrijdbeeld uit de mannenrace van 2012, ook een spannend gebeuren

Wedstrijdbeeld uit de mannenrace van 2012, ook een spannend gebeuren

©foto’s: jan blaauw, 2012

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: 8E 8e Wielerronde van Noordhorn, zaterdag 20 juli a.s. vanaf 15.00 uur, met o.a. Janneke Ensing, Esra Tromp, zussen Bekkering….. KIJKEN!

  1. Met de mooie weersvoorspelling, de vele prijzen beschikbaar gesteld door bedrijven in en rond Noordhorn, het terras van Dorpsbelangen, een dweilorkest, een ijskar en de vele enthousiaste reacties kan ik niets anders zeggen dan ‘ik heb er zin in!’ Tot morgen Jan.
    Groeten, Digna Achterhof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.