NOORDHORN: Het N355-verlegging(vervolg)verhaal, aflevering 23: Tunnelvoorbereiding gereed?

Zouden de voorbereidingen voor de bouw van de tunnel onder de Langestraat Zuid zijn afgerond? Na een heftige week met divers werk op een naar verhouding kleine oppervlakte is de rust weergekeerd. Haast een beetje onwezenlijk…. (Zo snel wen je blijkbaar aan een veranderde situatie….) Ook op het terrein waar de rotonde wordt aangelegd is er even een werkpauze (al was er zelfs zaterdagavond om 22.00 uur nog een gelukzoeker met metaaldetector en schep bezig…), maar daar zullen de activiteiten nog wel doorgaan, denk ik. Tot de weg is gerealiseerd, voor de bouwvak.
De laatste dagen van de afgelopen week was het een natte, viezige toestand, bij de boorgaten al gauw een modderige boel. Ben benieuwd wat week 27 ons brengt! Het eerste half jaar van 2013 is op een haar na gevild, ongelooflijk….
Meer Noordhorn???? Kijk ook op: www.bloeiendonkruid.com

Foto’s van donderdagavond 27 juni jongstleden, plm. 21.00 uur:

Op het vroegere weidegebied van Sip van der Veen is het nieuwe tracé van een forse zandlaag voorzien. En er komt nog meer bij, getuige de zandbult rechts....

Op het vroegere weidegebied van Sip van der Veen is het nieuwe tracé van een forse zandlaag voorzien. En er komt nog meer bij, getuige de zandbult rechts….

Aan de stille kant van de N355, achter de Langestraathuizen van o.a. Lammert Drijfhout, is ook een boorgat met modderproductie ontwikkeld. De werkzaamheden in de voortdurende regen gaan zelfs door tot de duisternis van de donderdagavond....

Aan de stille kant van de N355, achter de Langestraathuizen van o.a. Lammert Drijfhout, is ook een boorgat met modderproductie ontwikkeld. De werkzaamheden in de voortdurende regen gaan zelfs door tot de duisternis van de donderdagavond….

Hier is het beter te zien, al weet ik eerlijk gezegd nog niet precies wát er te zien is... Cryptisch....

Hier is het beter te zien, al weet ik eerlijk gezegd nog niet precies wát er te zien is… Cryptisch….

Het terrein van de verdwenen garage (+ woonhuis) Boersma, later Freddy van der Veen. Natte rijplaten en een nieuwe weg in ontwikkeling.

Het terrein van de verdwenen garage (+ woonhuis) Boersma, later Freddy van der Veen. Natte rijplaten en een nieuwe weg in ontwikkeling.

Bij de brug tussen Noord- en Zuidhorn is te zien waarom de vaarweg Lemmer-Delfzijl dient te worden verruimd: Een containerschip van 3275 vaart westwaarts. Lengte 110 meter! (En ik heb er al eens eentje van 3297 t. gezien...)

Bij de brug tussen Noord- en Zuidhorn is te zien waarom de vaarweg Lemmer-Delfzijl dient te worden verruimd: Een containerschip van 3275 vaart westwaarts. Lengte 110 meter! (En ik heb er al eens eentje van 3297 t. gezien…)

Aan de parallelweg tegenover de familie Wieringa is ook nog activiteit op de donderdagavond, en het is er glibberig en smal.... Zo te zien gaan er drie zwarte slangen en 1 gele buis de grond in..... Hoe? Waarvoor?

Aan de parallelweg tegenover de familie Wieringa is ook nog activiteit op de donderdagavond, en het is er glibberig en smal…. Zo te zien gaan er drie zwarte slangen en 1 gele buis de grond in….. Hoe? Waarvoor?

Op de sloopkavels van Langestraat 11 en 9 is het (bijna) rustig.....

Op de sloopkavels van Langestraat 11 en 9 is het (bijna) rustig…..

Zo is de situatie donderdagavond aan de noordwestkant van de parallelweg. Nat, glibberig, maar toegankelijk...

Zo is de situatie donderdagavond aan de noordwestkant van de parallelweg. Nat, glibberig, maar toegankelijk…

foto’s van vrijdagmiddag 28 juni, plm. 15.30 uur:

Kijk eens, de parallelweg (hier van zuid naar noord) is aan de bomenkant leeg... Werkzaamheden afgerond? Of weekeinde en vanaf maandag weer volop drukte?

Kijk eens, de parallelweg (hier van zuid naar noord) is aan de bomenkant leeg… Werkzaamheden afgerond? Of weekeinde en vanaf maandag weer volop drukte?

Het boorgat aan de parallelweg is afgezet, voorzien van borden, rechts passeren a.u.b. Tja....

Het boorgat aan de parallelweg is afgezet, voorzien van borden, rechts passeren a.u.b. Tja….

Gat bekeken vanaf de noordkant, de uiteinden van de zwarte slangen en gele buis zijn herkenbaar. Hoe ze die de grond in hebben gekregen....

Gat bekeken vanaf de noordkant, de uiteinden van de zwarte slangen en gele buis zijn herkenbaar. Hoe ze die de grond in hebben gekregen….

Op de sloopkavels van Langestraat 11 en 9 liggen bulten zand in afwachting van......

Op de sloopkavels van Langestraat 11 en 9 liggen bulten zand in afwachting van……

De veegmachine is nog bezig om de rijplaten keurig schoon achter te laten, er wordt netjes gewerkt!

De veegmachine is nog bezig om de rijplaten keurig schoon achter te laten, er wordt netjes gewerkt!

Aan de overkant op het vroegere garageterrein heeft de kraanmachinist net zijn grijper afgesloten en strategisch opgesteld. Die zien we maandag wel weer....

Aan de overkant op het vroegere garageterrein heeft de kraanmachinist net zijn grijper afgesloten en strategisch opgesteld. Die zien we maandag wel weer….

Aan de zijkant, bij de N355, is een forse sleuf gegraven waar een slang in uitmondt... Voorzorg i.v.m. wateroverlast?

Aan de zijkant, bij de N355, is een forse sleuf gegraven waar een slang in uitmondt… Voorzorg i.v.m. wateroverlast?

Ook in de Langestraat Zuid is alleen de afgeschermde boorput nog een obstakel, niet over het hoofd te zien...

Ook in de Langestraat Zuid is alleen de afgeschermde boorput nog een obstakel, niet over het hoofd te zien…

Zijn dit de andere uiteinden van de zwarte slangen en de gele buis? Onder de grond doorgetrokken? Zo'n project heeft boeiende kanten!

Zijn dit de andere uiteinden van de zwarte slangen en de gele buis? Onder de grond doorgetrokken? Zo’n project heeft boeiende kanten!

©foto’s: jan blaauw, 27 en 28 juni 2013 (Canon Powershot A495)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Het N355-verlegging(vervolg)verhaal, aflevering 23: Tunnelvoorbereiding gereed?

  1. Ik vermoed dat de buizen gebruikt worden om straks kabels et cetera onder de tunnelbak door te sturen. De huidige kabels liggen vermoedelijk maar een meter of twee onder de grond. Dat gaat met de diepte van de nieuwe tunnel niet passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.