Noordhorn: Reprise groepsfoto met o.a. bakker Van der Sluis

Een mailtje ontvangen van Ludolf Velting uit Roden. Ludolf is de zoon van Bonne Velting en is ook familie van Ouktje Hessler in Canada. Ludolf mailt naar aanleiding van de eerder getoonde groepsfoto, ik zal hem hier nog eens laten zien (nog steeds zonder nummer 19. Die heb ik vergeten…) :

De bewuste groepsfoto met vele illustere oud-Noordhorners, van wie er niet veel meer in leven zijn. We zoeken nog naar sommige namen! (Zie ook eerdere blogs hierover!)

Ludolf Velting bericht dat hij deze foto heeft gekregen via Ouktje Hessler in Canada. “Met linksboven bakker Van der Sluis en rechtsboven zijn vrouw.” Toen kwam Ludolf ook tot de ontdekking zelf in het bezit te zijn van deze foto… Een vraag kan Ludolf uitstekend beantwoorden, namelijk de vraag naar de naam van de vrouw van Bonne Velting. “Nou, als iemand dat weet dan ben ik dat. Het is namelijk mijn moeder en ze heet Johanna Frouwina Melchior.” (nummer 29)
Ludolf is zelf intensief bezig met de stamboom van de Veltings. Zodra die gereed is, gaat er ook een berichtje naar Ouktje Hessler in Canada (én naar ons graag!). Ludolf is inmiddels aangekomen in 1735!
Ludolf, bedankt voor het bericht!

Dan nog even over de groepsfoto zelf. Van meerdere personen is niet helemaal zeker hoe ze heten. VRaagtekens zijn er o.a. over de nummers: 1, 6, 13, 21, 24, 25, 37 en 48. Graag even een reactie als u een of meerdere van deze personen herkent! Bij voorbaat dank!

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn Toén. Bookmark de permalink .

2 reacties op Noordhorn: Reprise groepsfoto met o.a. bakker Van der Sluis

 1. thomas zegt:

  Hallo Jan
  Nr 6 Dijck Lukas Dijck zijn vader.
  Nr 13 Schutter of Kweker Jan Hoogstra.
  Nr 21 Antje Sietsema moeder van Wiebo Sietsema.

  Groeten Thomas

 2. bert hummel zegt:

  Reactie groepsfoto Bakker vd Sluis
  Nr 1 is denk ik mijn vader Jenne hummel
  Nr 13 is denk Jan hoogstra,die woonde waar taxi Piet nu woont,hij had achter noordhorn een fruitkwekerij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.