Schoolzwemwedstrijden in “De Dobbe” Zuidhorn

De Dobbe

In 1970 was het voorbij, het openluchtbad in Noordhorn werd onttakeld, het terrein geschikt gemaakt als ponyparadijs van oud-politieman Van der Molen. In Zuidhorn kwam via de kersverse VVV een actie op gang een nieuw openluchtbad te realiseren aan de zuidkant van het Van Starkenborghkanaal nabij de spoorbrug. De actie lukte, het zwembad “De Dobbe” zag het levenslicht. Zeker aan de beginjaren bewaar ik dierbare herinneringen met een regelmatige duik ’s morgensvroeg of “tussen de middag”. (Neem dat woord “duik” niet te letterlijk, duiken heb ik nooit gekund….)
In het diepe bassin werden eens per jaar schoolzwemwedstrijden gehouden, waarbij de kleine scholen zich dapper verweerden tegen grote zus Zuidhorn. Op bijgaande foto een sfeerbeeld met flink wat aanmoedigende toeschouwers en kinderen die niet het water in konden. Bekenden op deze plaat uit (waarschijnlijk) de jaren zeventig? Wiebe Jonkman als enthousiaste supporter, kinderen als Johan van Lune…  Meer bekenden? Laat maar weten!

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in OBS De Molshoop, Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Schoolzwemwedstrijden in “De Dobbe” Zuidhorn

  1. buurtjes zegt:

    Geweldig wat een foto! Hier lag ik ’s morgensvroeg om 7uur al in te ploeteren voor mijn diploma! In mijn gedachten was het een mega-zwembad, maar dat valt nu wel een beetje tegen op de foto….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.