NOORDHORN – Foto’s d.d. 17-03-2019 met SLOOPWONINGEN TOUWSLAGERSBAAN, STRAATBEELDEN en SCHUIRINGA-BOERDERIJ

Deze voormalige bejaardenwoningen, de laatste jaren voornamelijk bewoond door jongere alleenstaanden, worden binnenkort afgebroken. Hier komt nieuwbouw (huur) voor in de plaats.
De huisjes zijn uit voorzorg ‘onbewoonbaar’ gemaakt….
Als de nieuwbouw is gerealiseerd, worden de vier blokken van twee woningen verderop ook gesloopt. En ook daar komt vervolgens nieuwbouw.
Een deel van de huidige huurders komt later in de nieuwe woningen van Stichting Wold & Waard.
Fraaie wolkenlucht met de boerderij van Schuiringa en links het vroegere arbeidershuisje dat danig is opgeknapt.
De boerderij van de fam. Schuiringa, een eigentijdse veehouderij.
Het voormalige arbeidershuis van de eerste knecht. Hier hebben families als J. Tempel, Jager en Van der Veen gewoond.
De Noordwijkweg van zuid naar noord, vanaf de Moeshorn. Links de vroegere kleine boerderij van de fam. K. Tempel, nu de fraaie woonstee van de fam. Hoving.
Het dubbele woonhuis van de fam. T. Helmus dat is verkocht. Tiemen Helmus gaat aan de oostzijde een nieuwe woning bouwen.
De Moeshorn westwaarts vanaf de Noordwijkweg.
Een deel van onze achtertuin, dat langzamerhand de winter verruilt voor het voorjaar.
Een ander gedeelte van de achtertuin met vogelvriendelijke voorwerpen.

©foto’s: jan blaauw, 17 maart 2019 (Canon Ixus 275)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op NOORDHORN – Foto’s d.d. 17-03-2019 met SLOOPWONINGEN TOUWSLAGERSBAAN, STRAATBEELDEN en SCHUIRINGA-BOERDERIJ

  1. Josien Reinalda zegt:

    Erg leuk om de foto’s te zien. Maar het lijkt wel of de wegen veel smaller zijn geworden. Toen ik een kind was leken ze veel breder, en het dorp veel groter. Groeten vanuit Nieuw Zeeland.

    • Hoi Josien, stomtoevallig zag ik jouw reactie op deze beelden uit Noordhorn en ineens herinnerde ik me jou als de oudere zus van Petra die bij mijn jongere zus Josephine en broer Andries in de klas zat, als ik me goed herinner had je ook nog een jongere broer maar zijn naam is me ontschoten (geen wonder na meer dan 40 jaar … 😉 Als jij NIET de bedoelde Josien bent dan zeg ik sorry, ik heb me vergist 🙂 Hoe dan ook, ik wens je een mooie adventstijd en fijne feestdagen en in deze niet bepaald gemakkelijke tijd ook veel gezondheid (hoewel ik geloof dat jullie er daar wat corona betreft veel beter aan toe zijn dan wij hier …) Wouter Tukker (mijn vader was predikant van de Nederlands Hervormde Kerk in Noordhorn, Niezijl en Saaksum van 1976 tot 1980 en ik ging toen naar het Gomarus College in Groningen, ik heb je niet zo heel vaak ontmoet maar die paar keer hebben zoals je ziet een onvergetelijke indruk achtergelaten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.