NOORDHORN – Foto’s d.d. 18-01-2018 met BESTRATING deel PASTORIETUIN

Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com

IMG_7096nhv
Ja, ik had al een vermoeden dat zoiets stond te gebeuren, maar nu ook met eigen ogen aanschouwd: Bestrating van een groot deel van de tuin achter de Ned. Herv. Pastorie met een entree aan de kant van de Kastanjestraat.
IMG_7097nhv
Als mijn informatie klopt, wordt hier de oud-papiercontainer van de Herv. Kerk geplaatst die tot nu toe achter de woonboerderij van mevr. Holtman-Prins stond. Mevr. Holtman is echter ondergebracht in het Zuidhorner Zorgcentrum en keert niet naar haar woonstee aan de Oosterweg terug. De woning is met bijbehorende grond en opstallen verkocht.
IMG_7098nhv
Er zijn bomen gekapt en struiken verwijderd, de beukenhaag vertoont een gapend gat. Sommige buurtbewoners vrezen verdere aantasting van het groen langs o.a. de oude gracht bij de Lindestraat.
IMG_7099nhv
Laat het maar gauw lente worden, dan ziet het er snel weer groener en vriendelijker uit. En ja, ik hoop ook dat de groenstrook langs de oude gracht gespaard blijft.

©foto’s: jan blaauw, 18 januari 2018 (Canon Ixus 275)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.