NOORDHORN – Foto’s d.d. 10-11`-2017 met o.a. LANGESTRAAT NOORD, SLOOP OUDE SPOORBRUG en OPRIT LANGESTRAAT ZUID


Een van de fraaie panden aan de noordzijde van de Langestraat Noord. Doordat er iets meer groen is verdwenen en de gevel is bijgewerkt, maakt het huis nog meer indruk.

Entree van de ‘aanbouw’, een zelfstandige woning waarin het gezin van Paul en Anyk al jaren woont. Vroeger woonde hier o.a. de familie Molanus.

Bebouwing aan de noordzijde van de Langestraat Noord, van west naar oost. Eerste huis links “t Golden Houkje” oftewel “het Gouden Hoekje” van Siep Jan Pijl en zijn partner.

Er is aan de fietspadkant van de N355 een nieuw voorrangsbord geplant. Eigenlijk herinner ik me niet dat hier ooit eerder zo’n voorrangsbord stond. En of dat nodig is…..

Situatie bij de spoorbrug waar bijna geen restanten van de oude spoorbrug meer zichtbaar zijn…. Alleen de verruiming van het kanaal moet nog worden voltooid.

Aan de zuidzijde zijn twee kranen actief van sloopbedrijf Hein Heun. Er wordt grond verplaatst en er worden nog steeds stenen uit de grond gehaald.


Hier wacht de walkant nog op de verruiming van het kanaal, zodat boten elkaar hier ook kunnen passeren als het nodig is.

De nieuwe spoorbrug als omlijsting….

De ‘POSEIDON’ vaart voorbij. Peilschip van Rijkswaterstaat?!

De noordelijke walkant bij de spoorbrug, waar eveneens twee kranen actief zijn.

Ook hier moet een instekend deel van de wal worden verwijderd om de binnenvaarders voldoende ruimte te geven.

Nog eens de zuidzijde met de imponerende bulten grond….


Er worden nog steeds brokken steen naar boven gehaald.


Een vrachtwagen van Hein Heun is gekeerd bij Koopman Transport en gaat ruggelings richting spoorbrug om vracht op te halen.


Zelfwerkzaamheid aan de Langestraat Zuid. Benny Kok vult zelf de bestrating in van zijn lange oprit (en die grotendeels van buurman Jan Thijs de Haan), het ziet er heel goed uit.

Hopelijk hoeft dit niet weer open te worden gehaald door de vaklui van Hak of Enexis. Op diverse plaatsen richting tafelbrug worden voor de zoveelste keer werkzaamheden verricht. Geen wonder dat de bomenplant nog even is uitgesteld….

©foto’s: jan blaauw, 10 november 2017 (Canon Ixus 275)

 

 

 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op NOORDHORN – Foto’s d.d. 10-11`-2017 met o.a. LANGESTRAAT NOORD, SLOOP OUDE SPOORBRUG en OPRIT LANGESTRAAT ZUID

  1. Anne Vledder zegt:

    Hallo Jan,

    Weer mooie foto’s. Heb echter nog geen foto gezien, waaro er een trein over de nieuwe spoorbrug rijdt. Of heb ik niet goed opgelet ?

    Groet,

    Anne Vledder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.