NOORDHORN – Foto’s d.d. 04-10-2017 met o.a. RECONSTRUCTIE OUDE GAST

Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com

IMG_6224nhv
Ook op Werelddierendag is het nog steeds een rommelige toestand op en naast de nieuwe weg tussen dorp en kanaal. HAK is nog steeds aan beide kanten bezig, de stratenmakers kunnen selectief aan het werk.
IMG_6225nhv
Een van de pijnpunten, bij Hummel, Wieringa, Kok en De Haan. “Was ist los?!”
IMG_6226nhv
Elektriciteit? Water? gas?!
IMG_6227nhv
Nog steeds geen zicht op beëindiging van de werkzaamheden…..
IMG_6228nhv
De stratenmakers verbeteren de westelijke zijstrook. Pas op, wegversmalling! (En nog steeds rijden er onnodig veel auto’s op dit traject tussen Noord- en Zuidhorn. Leidt af en toe tot bijna-ongelukken, tot het een keer echt mis gaat!)
IMG_6229nhv
De ruimte voor de vier nieuwe bouwkavels; verder dan het eerste paaltje is het nog niet gekomen…
IMG_6230nhv
En de mannen van Spoelstra & Nijboer maar weer gaten dichten….
IMG_6231nhv
Ben en Ellen zijn via een nieuw straatje bereikbaar via de voordeur. (Wel voeten vegen a.u.b.)
IMG_6232nhv
De Tillema’s kunnen ook genieten van hun nieuwe, brede oprit!
IMG_6233nhv
Bij Van Duinen lijkt nu ook alles in kannen en kruiken. Hopelijk hoeft de boel niet opnieuw open vanwege een onwillige kabel of lekke leiding….

©foto’s: jan blaauw, 4 oktober 2017 (Canon Ixus 275)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op NOORDHORN – Foto’s d.d. 04-10-2017 met o.a. RECONSTRUCTIE OUDE GAST

 1. chr.kok zegt:

  Dag heer Janbee !
  Na een paar maanden is in het nieuwe huis van mijn dochter Iris Kok (in het witte huis van de Beetsma’s bij de brug ) een behoorlijke verbouwing binnen gestart. Dat kan je het beste doen vóórdat je er gaat wonen, want dan heb je er het meeste plezier van. Het huis wordt weer in oude luister hersteld door bouwbedrijf Eldering de Vries uit Hoogkerk: balken weer in zicht, suitedeuren terug en ramen vernieuwen en andere details van het bouwjaar van 1910 weer terug, naast het aangebrachte moderne comfort van geïsoleerde muren en dak.

  Buiten moet ook nog e.e.a gebeuren, maar dat kan best een jaar wachten. Voor de Kerst is het huis weer bewoond, en samen met de renovatie van het wegdek is het genieten van het werk . Ik heb mij afgevraagd waarom er van die hoeken in het stratenplan zijn aangelegd aan weerszijden van de Tafelbrug, maar denk na die aanvaring ma. ochtend 16 oktober, dat hulpdiensten zoals brandweer en ambulances ruim baan moeten hebben. Je moet er niet aan denken maar een aanvaring in volle vaart met de brug van een gasolietanker in de nacht kan toch hele grote gevolgen hebben… (ook voor direct belendende percelen). De legoblokken zullen ook om die reden, uit veiligheid geplaatst zijn…het is inmiddels al de zoveelste aanvaring in een paar jaar tijd tegen Groninger bruggen over het van Starkenborghkanaal !.
  Maar goed: U kent ook vast dat beroemde gedicht van Nijhoff ( over de brug van Zaltbommel *, vlak bij onze woonplaats Geldermalsen ) waar je de beleving van net eendere universele menselijke gedachten bijna kan voelen!,…Ik vind dat trouwens ook heel toepasselijk op uw leuke verslagen van het dorp…. Hartelijke Groeten, Chris Kok
  *
  Martinus Nijhoff

  De moeder de vrouw

  Ik ging naar Bommel om de brug te zien.
  Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden
  die elkaar vroeger schenen te vermijden,
  worden weer buren. Een minuut of tien
  dat ik daar lag, in ’t gras, mijn thee gedronken,
  mijn hoofd vol van het landschap wijd en zijd –
  laat mij daar midden uit de oneindigheid
  een stem vernemen dat mijn oren klonken.

  Het was een vrouw. Het schip dat zij bevoer
  kwam langzaam stroomaf door de brug gevaren.
  Zij was alleen aan dek, zij stond bij ’t roer,

  en wat zij zong hoorde ik dat psalmen waren.
  O, dacht ik, o, dat daar mijn moeder voer.
  Prijs God, zong zij, Zijn hand zal u bewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.