NOORDHORN -Onthulling Aaltje Visserbank, zaterdag 11 febr. 2017, 15.00 uur, dorpshuis “De Dörpsstee”

Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com

aaltje-visser-2-02032009-cropjpgnhv
Gisteren, 9 februari, was de geboortedag van Aaltje Visser-van der Sluis, die eind oktober 2014 overleed op 105-jarige leeftijd. Ze was de oudste en een van de vermaardste Noordhorners, bekend en geliefd bij velen. In 1934 trouwde ze met kapper Job Visser, bleef tot haar dood wonen aan de Langestraat, nummer 75.
  In ’74 overleed Job Visser, maar Aaltje Visser hield de winkel open, tot in de jaren negentig. Ze deed het vooral vanwege de sociale contacten, Aaltje Visser was een mensenmens, geïnteresseerd, goed op de hoogte van wat er speelde, niet op haar mondje gevallen. Na een derde inbraak was het echter “over en uit” wat de winkel aanging. De winkeldeur ging op slot, familie en vrienden gingen ‘achterom’.
Nu, enkele jaren na haar overlijden, is Aaltje Visser-van der Sluis nog allerminst vergeten en dat zal dankzij een initiatief van kinderen en kleinkinderen ook niet gebeuren. Ze hebben contact gezocht met het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen en boden aan een bank te financieren die dan op het terrein bij het dorpshuis zou kunnen worden geplaatst. Het Dorpsbelangenbestuur had hier wel oren naar. Zaterdag 11 februari, de zaterdag het dichtst bij haar geboortedag, wordt de Aaltje Visserbank onthuld, ’s middags om 15.00 uur, op het heringerichte voorterrein van dorpshuis “De Dörpsstee”. In het dorpshuis is daarna de gelegenheid bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het Dorpsbelangenbestuur nodigt iedereen uit hierbij aanwezig te zijn.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.