NOORDHORN – Foto d.d. 04-01-2017: Januaristorm houdt takkenopruiming….

Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com

img_1807nhv
Het grote parkeerterrein tussen het sportgebouw aan de Oosterweg en de NH-kerk aan de Torenstraat. Bezaaid met takken, afgerukt door de kracht van de eerste januaristorm…. Ook elders liggen veel takken en takjes, meestal dood hout, de storm heeft de bomen en struiken een dienst bewezen.
Vroeger lag hier een groot deel van de tuin van Pieter Bansema. Bansema woonde in een verkrotte woning aan de Oosterweg, waar nu het sportgebouw staat. (Er stond nog een tweede woning, van de familie Brilstra).

©foto: jan blaauw, 4 januari 2017

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.