NOORDHORN/ZUIDHORN – VERVANGING HEFBRUG – Nieuwsbericht d.d. 7 oktober 2016

img_0495nhv
foto: jan blaauw, d.d. 6-10-2016 (Canon Ixus 275)

Uit het nieuwsbericht van de Hoofdvaarweg Lemmer Delfzijl d.d. 7 oktober 2016:

Voortgang afzinken kelders

De kelder aan de zuidzijde is op de juiste diepte aangekomen. Dat betekent dat er aan de zuidkant van het kanaal niet meer 24 uur per dag hoeft te worden gewerkt.  Volgende week wordt de betonnen vloer (onderwaterbeton) gestort in deze kelder, waarna de kelder verder wordt afgebouwd. Vanaf 18 oktober start het afzinken van de kelder aan de noordzijde. Na de voorbereidingen start het afgraven van de bovenste zandlaag. Zodra we op de potkleilaag komen, onder de kelder, wordt hier ook ’s nachts doorgewerkt. Dit weer om te voorkomen dat de kelder vast komt te zitten in de potklei. De verwachting is dat we rond het eind van de maand de potkleilaag bereiken. Dan wordt er, zoals het er nu uitziet, een week lang 24 uur doorgewerkt.
Herfstvakantie In de herfstvakantie, maandag 17 oktober, is er geen inloopspreekuur.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.