NOORDHORN: Fotojournaal week 26/2016 (3) – Steeds weer de tunnel, het nieuwe Bolhuishuis, geboorde leiding, wielrennen….

donderdag 30 juni 2016:
IMG_2657 NHV
Vol goede moed en energiek is er door o.a. Henk Tippe (GMB) en Henk Abbring (Loonbedrijf Mulder) begonnen aan de verbeterklus om een drainagekelder te bouwen pal naast de pompkelder.

IMG_2658 NHV
Niet wetend wat voor onheil hen boven het hoof hing… (Nou ja, boven het hoofd, meer onder de voeten….)

vrijdag 1 juli 2016:
IMG_2662 NHV
De onoverzichtelijke verkeerssituatie bij de aansluiting van de Industrieweg op de Langestraat Zuid met de oude N355 als complicerende factor… Nu als redder in de nood, want de parallelweg is afgesloten, het eerste gedeelte bij huize Wieringa en de oprit naar De Haan en Kok.
IMG_2674 NHV
Van Vulpen gaat opnieuw proberen een leiding onder de tunnel door te boren, zonder mankementen zoals bij de vorige…. De chauffeur loopt met zijn ziel onder de arm. Schreeuwend: “Alles is hier verboden! Geen foto’s, geen persfotografen hier!” Had ik niet in de gaten dat ie ’t tegen mij had. Heb hem iets nadrukkelijker dan anders “Goedemorgen!” gewenst, hetgeen hij met een zelfde groet beantwoordde, mompelend. De kiek had ik al gemaakt.
IMG_2675 NHV
Het nieuwe Bolhuishuis in aanbouw achter de bedrijfshal aan de Handelsweg. Mooie stenen, maar wat worden er soms merkwaardig gekleurde onderdelen gebruikt….
IMG_2677 NHV
Zuurstokroze…
IMG_2683 NHV
Het boren van de leiding richting hefbrug, onder de tunnel door, is begonnen. Knap staaltje werk! (Maar de leiding moet er wel zonder mankementen in….)
IMG_2685 NHV
De boormachine van Van Vulpen….
IMG_2688 NHV
Moment voorafgaande aan het hoofdnummer van de 10de Ronde van Noordhorn, mannen amateurs. Onderdeel van de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Microfonist Andries Nieuwenhuis praat even wat nervositeit weg…
IMG_2690 NHV
De renners willen graag beginnen, maar nog niet iedereen staat opgesteld. Wel aan de meet leider in het geel Jeff Vermeulen en rechts streekgenoot Pim Cazemier (Den Horn).
IMG_2691 NHV
Oudwielrenner en mede-organisator Hidde de Vries mag deze keer achter het stuur van de kopauto, een nieuwe Baleno… (Nee, is geen nieuwe reep…)
IMG_2693 NHV IMG_2694 NHV
Dure fietsen en dan ook nog een hoop reservemateriaal… Je moet er wel wat voor over hebben!
IMG_2695 NHV
Kijk, zo zou het rondom het hele parcours moeten zijn. Bewoners Jaap en Bea op de stoelen, gast-Zuidhorner Gerrit Dekker in de vensterbank… Jammer dat de weergoden er anders over dachten…
IMG_2696 NHV
En wie hebben we daar aan de overkant, kersvers uit Nieuw-Zeeland??! Oud-leerlinge Nina!
IMG_2697 NHV
Even naar de overkant…

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, week 26/2016 (Canon Ixus 160 en EOS 60D)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.