NOORDHORN/ZUIDHORN: Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer Delfzijl 16 juni 2016

IMG_4815 web
©jan blaauw, d.d. 16 juni ’s avonds

Vervolg afzinken kelders
Drie dagen lang (15, 16 en 17 juni) vaart het pontje en rijden er in de spits bussen, daar de hefbrug voor alle verkeer is afgesloten.
Het afzinken van de kelder aan de zuidzijde van het kanaal verloopt goed. Volgende week wordt er begonnen met de voorbereidingen voor het afzinken van de kelder aan de Noordhornkant. Vanaf de week van 27 juni worden ook aan die kant de ankerschermen van de oude brug verwijderd. Of dan opnieuw het pontje wordt ingezet, is nog niet bekend.
Aan de zuidzijde van het kanaal begint de opbouw van het tweede deel van de kelder. Zodra het afzinken aan de Noordhornkant (van het eerste deel) klaar is, wordt ook daar begonnen met de opbouw van het tweede deel.
Het afzinken van de nieuwe opbouw gebeurt in september/oktober. Eerst aan de Zuidhornkant, dan aan de Noordhornkant. Er wordt met groter materieel gewerkt, het proces duurt langer en het werk gaat 24 uur per dag door. (Vraag: Een week, twee weken? JB)
IMG_4816 web
© jan blaauw, 16 juni ’s avonds

Informatiecentrum Zuidhorn en inloopspreekuur
Elke maandag is er van 10 tot 12 uur ’s morgens inloopspreekuur in het Informatiecentrum aan de Rijksstraatweg 19 te Zuidhorn. Van harte welkom met vragen over de uitvoering van het project.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.