NOORDHORN:’t Pontje! (Nieuwsbrief Lemmer Delfzijl 23 mei 2016)

IMG_2028 NHV

©foto: jan blaauw, 24 mei 2016 (Canon Ixus 160)

VOORBEREIDINGEN VOOR PONTJE OVER VAN STARKENBORGHKANAAL
Vanmorgen, dinsdag 24 mei,
is aannemer Oosterhof Holman begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van de aanlegsteigers voor het pontje en voor de aanleg van de paden (zogenoemde hellingbanen) naar de genoemde aanlegsteigers. Deze aanlegsteigers komen aan de westkant van de hefbrug ter hoogte van het vroegere deurwaarderskantoor van Hoeve en bij het woonhuis van de heer en mevrouw Datema (Van Starkenborghkanaal NZ 35).
Donderdag 26 mei aanstaande wordt er een begin gemaakt met het plaatsen van de palen waarop de aanlegsteigers gaan rusten. Dit gebeurt vanaf een schip in het Van Starkenborghkanaal. Vanaf die dag worden de hellingbanen aangelegd naar de aanlegsteigers.  Aan de Zuidhornkant is de hellingbaan zo’n 40 meter lang. Aan de Noordhornkant wordt de hellingbaan 2 x zo lang, zo’n 80 meter. Dit verschil in lengte komt door het te overbruggen hoogteverschil tussen weg en kanaal. Dat verschil is aan de noordkant veel groter.  De helling wordt dan langer om te voorkomen dat de helling te steil wordt voor bijvoorbeeld rolstoelen.
De hellingbanen worden uitgevoerd in tegels met leuningen aan de zijkant. De aanlegsteigers zijn houten vlonders. Aan de noordzijde komt ook een betonnen trap met fietsgoot naar de aanlegsteiger.
Nadere informatie over wanneer het pontje gaat varen, volgt!
(Bron: Nieuwsbrief Hoofdvaarweg Lemmer Delfzijl 23 mei 2016)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.