NOORDHORN: Fotojournaal week 13: 28 maart-3 april 2016 (diversen)

Alles over HET VAN STARKENBORGHKANAAL, BINNENVAART EN BRUGGEN publiceer ik zo veel mogelijk op http://www.bloeiendonkruid.com. Overige onderwerpen zoals bijdragen aan “Noordhorn NU” komen op deze weblog:

28 maart 2016:
IMG_0812 web
Aan de noordkant van het dorp is de bebossing langs de dorpsrand ingrijpend uitgedund en opgeschoond. Je kent het nauwelijks meer terug! (Al vallen sommige schuttingen nu wel wat meer op…)
IMG_0813 web
Ook bij het dorpshuis is gezorgd voor licht en lucht. Gekapt, gezaagd, weggesleept, Noordhorn dééd!
IMG_0824 web
Eindelijk een fraaie lentedag na een tamelijk droge periode. Kon de paardenbak van Kooi aan de Industrieweg eens worden benut. Deze twee jonge viervoeters leefden zich uit met veel geren en de vreemdste sprongen.
IMG_0826 web
Wat een voorjaarsenergie!
IMG_0828 crop web
In de berm langs de Mokkenburgweg trof ik mijn eerste bloeiende paardenbloem van 2016 aan!
IMG_0829 web
Op de hoek bij het Bedrijfsverzamelgebouw bleek het hekwerk (om illegale doortocht door dit drassige gebied te voorkomen) hersteld nadat het eerder door onbekende handen was losgemaakt.

dinsdag 29 maart 2016:
IMG_0831 web
De prachtige treurbeuk in de hoek van de voortuin van de familie Van Doormaal aan de Langestraat Noord, wachtend op sterkere voorjaarsimpulsen….
IMG_0834 web
De wijzers van de klok op de toren bij de NH-kerk bleven iets te lang op de  wintertijd staan. Half elf, terwijl het toen toch echt al half twaalf was. Duurde overigens niet lang, Noordhorn was snel weer bij de tijd!

woensdag 30 maart 2016:
IMG_0885 web
Dit gebied blijft me bekoren, het ruime gezicht van de westkant richting Oxwerd en Niezijl, met de schuur van Jan Tempel Kzn als duidelijke baken.

vrijdag 1 april 2016:
IMG_0898 crop web
Poes Maja (van Mirte Greve en haar dierbaren) bekijkt de omringende wereld ‘op niveau’. Ze oogt alert, maar er zit geen paniek in haar ogen. Die kieker doet immers geen kwaad…
IMG_0932 crop1 web
In de eigen tuin geniet ik elk jaar weer van de viooltjes in diverse kleuren en met uiteenlopende patronen op de bloemblaadjes. Al in het Tuincentrum wezen kijken? Er zijn er nog!

zaterdag 2 april 2016:
IMG_7786 crop web
Kijk ik in het begin van de middag door de slaapkamerraam naar buiten, zie ik achter in de tuin het mannetje van de sperwers zich te goed doen aan een gevangen prooi. Weergaloos snel is deze ‘rover’…
IMG_7787 crop web IMG_7788 crop web
De veertjes op de grond leken het meest op die van een pimpelmees. ‘Natuurlijk”, maar leuk vind ik het niet….

©foto’s: jan blaauw, week 13 – 2016 (Canon Ixus 160) 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.