NOORDHORN: Onverschillig groenbeheer + verbetering tunnelgebied

IMG_3809 web
Al jaren lang valt het me op, de manier waarop het gras wordt gemaaid langs de wegen en bij openbare gebouwen. Met forse, lawaaiige machines worden de grassprieten moeiteloos een kop kleiner gemaakt. Het gras blijft liggen waar het is beland en mag daar afsterven, verrotten, verdrogen… Ook als het op het voetpad ligt, of op het fietspad, of op een oprit…. De maaier is met zijn machine dan al lang weer verderop, in opdracht van zijn ‘baas’, soms is zijn spoor aan de hand van grasresten te volgen…  Zou het echt niet kunnen, het opruimen? Het netjes achterlaten van het groene terrein waar is gemaaid?!
Het gebied rond en bovenop de tunnel wordt verbeterd, dat heeft vooral met de grond te maken en met de drainage, zodat het wortelgestel van heesters, planten, jonge bomen niet in de grond verrotten. Er wordt ongeschikte grond afgevoerd, er wordt betere aangevoerd en over het gebied verdeeld. De plekken waar bomen (in november)  worden geplant, zijn met paaltjes gemarkeerd. Het wilde-bloemenmengsel kan straks wel worden gezaaid….
IMG_3810 web
‘Foute’ grond wordt afgevoerd, de mensen van Oosterhof/Holman en Mechielsen zijn druk bezig aan de noordwestkant van het tunnelgebied. Droog weer gelukkig, een minder grote smeerboel op het wegdek….
IMG_3812 web
De bult met af te voeren grond wordt nog steeds hoger… De molen lijkt zich uit afkeer te hebben afgewend, hij kan het niet langer aanzien….

©foto’s: jan blaauw, 28 en 29 september 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn, Noordhorn actueel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Onverschillig groenbeheer + verbetering tunnelgebied

  1. XL-Network zegt:

    Dat losse gras op het fietspad is niet alleen lelijk, maar ook nog eens gevaarlijk. Een beetje vocht, een paar keer overheen rijden en je hebt een glibberige smurrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.