NOORDHORN: Een markante Noordhorner van weleer: Bauke Koop!

Van Jaap Postema (Zuidhorn) kreeg ik enkele unieke foto’s met zijn vroegere kameraad, Bauke Koop, in een prominente rol. Japie en Bauke zijn samen vaak op stap geweest, trokken veel met elkaar op, niet alleen in de regio West-Groningen, maar bijvoorbeeld ook op Terschelling. Bauke Koop overleed onverwacht, al weer heel wat jaartjes geleden. Jaap Postema bewaart aan hem dierbare herinneringen:
JaapP BoukeK+2dames 1973 web

In het midden Bauke Koop, altijd te vinden voor een geintje…. De jongedames op de foto? Volgens mensen die ze hebben gekend: Ria Molenhuis en Anneke Bolhuis, uit Aduard! Ze poseren hier in de Zuidhorner Hoofdstraat voor een befaamde horeca-gelegenheid. Eerder café Lijfering en café Kooistra, hier is ’t al een BAR geworden, de “Teddy Bar”….Op de achtergrond de blijkbaar al gesloten winkel van groenteman Stavasius.  De foto is van plm. 1972…
2015-07-15 16-59-57_5090 web
Deze kiek is ook van begin jaren zeventig en gemaakt bij een toenmalige automatiek/ijshal in LEEK. Het viertal Japie, Bauke, Gijs en Taeke reden zo pardoes met de Eend de hal binnen, tot ontsteltenis van de protesterende beheerder die er later wel de lol van inzag. Jaap Postema fotografeerde, Bauke zit voor de auto op de grond. Links Gijs Geertsema uit Hoogkerk, rechts Taeke Jager uit Noordhorn. De laatste overleed nog niet zo lang geleden….
2015-07-15 17-00-48_5091 web
Nog een kiek met dezelfde mensen bij de genoemde hal. Begin jaren zeventig.

Foto’s: Jaap Postema (Zuidhorn)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn (regio), Noordhorn Toen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Een markante Noordhorner van weleer: Bauke Koop!

  1. Lena Belgraver - Koop zegt:

    Ik zou graag willen weten hoe het met Japie Postma gaat.
    Het waren 2 vrienden 2 handen op een buik
    Ze hebben alle 2 veel mee gemaakt
    Groetjes Lena Kopp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.