NOORDHORN: Nog eens de Chevrolet van Burgler – reactie Melis (= Pepi) Burgler

De oude foto van de familie Zuidema met de oude Burgler-vrachtwagen heeft een nieuwe reactie opgeleverd. Om welke auto het gaat?  Opfrissing van het geheugen:
2015-04-23 21-23-12_4670 web

We laten Melis (“Pepi”) Burgler aan het woord, van de Oosterweg, zoon van Jan Willem Burgler, kleinzoon van grondlegger Geert Burgler. Pepi zit niet meer in het Burglerbedrijf (hij is chauffeur bij Koopman Transport), maar blijft natuurlijk wel, zeker gevoelsmatig, verbonden met de familie-onderneming. Hij schrijft o.a.:
“Nooit geweten dat ze met een Chevrolet gereden hebben, wel dat er vrachtwagens in de oorlog door de Duitsers zijn gevorderd.
Ik heb nog een foto van een truck van Burgler die voorheen een Engelse legertruck is geweest. Het gaat hierbij om een A.E.C.-truck. Wanneer ze die hebben aangschaft, weet ik niet. Misschien kort na de oorlog. Ik weet van mijn vader (Jan Willem Burgler) dat ze de cabine hebben laten vervangen door een nieuwe cabine. De restauratie is gebeurd bij Bulthuis in Noordwolde.
Ik heb 2 foto’s van dezelfde truck, waarvan de ene wel bekend is bij jou, nog met de oude cabine, en de andere met de nieuwe cabine met dezelfde kentekenplaat. De mannen die er voor staan, zijn mijn vader Jan Willem Burgler en Feike Zuidema. De foto met de nieuwe cabine is genomen bij Bulthuis in Noordwolde.”
JWBurgler+Harko web
De AEC-truck met oude cabine aan de Oosterweg. Rechts een nog jonge Jan Willem Burgler vergezeld door de stoere Harko Bijma (tegenwoordig nog steeds onvolprezen papierophaler in Noordhorn, 82 jaar!)
JWBurgler+FeikeZ web
De AEC truck van Burgler met de nieuwe cabine bij de firma Bulthuis in Noordwolde. Met Jan Willem Burgler en Feike Zuidema.

Met dank aan Melis “Pepi” Burgler!

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn (regio), Noordhorn Toen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.