NOORDHORN: Aanvulling-2 bij interview met Baukje en Tineke Zuidema

Snelle reacties gekregen via de mailbox en via de Faceboekgroep “Zuidhorn in Beeld”! Daarbij is vooral de volgende foto van belang:
2015-04-23 21-23-12_4670 web
Op de foto, die is genomen aan de Oosterweg bij de werkplaats van Burgler, staan van links naar rechts chauffeur Feike Zuidema (de vader van Baukje en Tineke), Melis Burgler en Harm Dijkstra.
Jan Staal (Assen, oud-Noordhorner) liet weten dat Harm Dijkstra om het leven kwam bij een bedrijfsongeval bij garage Eppie Drenth in Zuidhorn. (Tijdens het verwisselen van een band…) Tragisch! (Jan Staal heeft ooit ook korte tijd bij Burgler gewerkt).

Jan Spoelstra is vooral geboeid door de auto. Hij heeft interessante gegevens verzameld. Het kenteken (A 27061) is de eerste keer uitgegeven op 30 december 1936. Eigenaar van de auto was toen EBBATO Expresse. (Zegt mij  niets, weet iemand hier meer van?!) Adres: Zuiderdiep 110, Groningen. Merk auto: Chevrolet.
Op 23 april 1941 is de auto gevorderd door Generalbevollmächtigte für das Kraftfahrwesen met als opmerking: Vordering betreft Chevrolet vrachtwagen bouwjaar 1940, t.n.v. G.Burgler,  Noordhorn, B232, Zuidhorn. (De B geeft Noordhorn aan, gemeente Zuidhorn).
Er is een nieuwe datum van uitgifte van A 27061 op 25 september 1947. Eigenaar: G. Burgler, B 232, Noordhorn. Opmerking: Voorheen van EBBATO-expresse te Groningen.
Jan Spoelstra vond ook een foto van de vrachtwagen-in-gebruik, in de Friese hoofdstad Leeuwarden:
2793282290 web
Lading? Bieten? Bietenafval?

Met dank aan Jan Staal en Jan Spoelstra!

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn Toen, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Aanvulling-2 bij interview met Baukje en Tineke Zuidema

  1. teketheo zegt:

    ebbato expresse zie groninger archieven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.