NOORDHORN: Beplanting bij tunnel, plantjes weggevaagd bij gymgebouw…..

Het kan verkeren….. Lang gewacht, maar nu toch werkelijkheid: Beplanting langs de tunnelranden aan de noordwestkant. Bij het sportgebouw aan de Oosterweg het omgekeerde. Daar had milieubewuste buurvrouw Mirte bloemenzaad gezaaid langs de eerder geplante haag. Ze had de instanties ingelicht, maar er is blijkbaar toch niet voldoende gecommuniceerd. De plantjes zijn weggevaagd…..
IMG_3320 webJPG
Een donkere lucht, een paar fikse buien, maar die waren welkom wat betreft de planters van Oosterhof Holman. Kregen de ‘stiekelbosjes” langs de tunnelrand meteen een voetbad….
IMG_3322 web
Nee, erg imponerend zien deze ‘stekelbosjes’ er nog niet uit, maar dat komt nog wel. Er is een snelle groei beloofd en in de eerstkomende periode verleent prikkeldraad bijstand… De lelijke betonhekken langs de randen zijn grotendeels verwijderd.
IMG_3326 web
Vanaf de zuidkant bij de driesprong Industrieweg-Langestraat. Langs de linkerrand zijn de planters bezig; rechts werkt de graver grond weg waarin geen plant kan gedijen. Er komt zwarte tuinaarde voor in de plaats.
IMG_3327 web
De fraaie voortuin van de Kruizinga’s, tunnelburen aan de noordkant. De tuin heeft tijdens de aanleg van de tunnel heel wat te verduren gehad, maar heeft een prachtige ‘remake’ gekregen. De graszoden zijn goed ‘aangeslagen’, de rododendrons doen het goed en geven kleur aan het geheel, het woonhuis komt nu veel mooier uit dan voor de ‘facelift’. Klasse!
IMG_3328 web
Aan de noordoostkant wordt nog steeds grond afgegraven en vervangen door tuinaarde. Dan kunnen ook daar de ‘stekelbosjes’ de grond in!
IMG_3330 web
Het voormalige postagentschap annex winkeltje in kantoorbehoeften (later Galerie Mebius) is nu als woonhuis in gebruik. De voorzijde aan de Torenstraat is opgefleurd…
IMG_3329 web
Het lijkt erop dat een deel van het terrein aan de oostkant bij de woning wordt gevoegd, voor de bewoners zeker een verruiming. Er wordt druk geklust, het gehavende groen is grotendeels verwijderd.
IMG_3333 web
De situatie bij het sportgebouw aan de Oosterweg, met de toegang tot het grote parkeerterrein. Rechts is haagbeplanting en het leek milieukundige Mirte, buurvrouw van het sportgebouw, een leuk idee langs de haagranden fleurige bloemetjes een kans te geven. Voor de tweede keer is wat zij toevoegde over één kam geschoren met onkruid en grondig verwijderd. Soms lijkt de gemeentelijke groenzorg nergens op, soms is het keurigheid in het kwadraat….
IMG_3332 web
Plantjes??? Welke plantjes???? Wat voor plantjes??? Weg geroteerd….

©foto’s: jan blaauw, 28 mei 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.