NOORDHORN: Wandelen, kijken, kieken….. En genieten van het licht!

Vanmiddag toch nog een wandelrondje gemaakt, Gé was naar elders, “op excursie”. Dit voorjaarslicht doet me goed, het voelt als een accu die wordt opgeladen…  Canonkiekjes vanaf 16 april:
IMG_3118web
Langestraat Noord, ’s avonds, voor de zon ondergaat….

17 april:
IMG_3119web
Skyline van Noordhorn, gekiekt vanaf de Langestraat Noord bij de bushalte aan de keerlus….
IMG_3122 web
Het tunnelgebied aan de noordwestkant, waar de container intussen is verdwenen, maar de grond is danig omgewoeld. Nog geen boom of struik te zien…..
IMG_3124web
Het tunnelgebied aan de oostkant, richting vaste hoge brug. Ook hier nog steeds woestijngebied, al doet het onkruid zijn best…

18 april:
IMG_3126crop web
Zaterdagmiddag 18 april viel mijn blik ineens op iets kleurigs, iets fleurigs tegen de strakblauwe lucht…. Nee, geen Jozua Stenekes met zijn nieuwe vliegmobiel, maar een immense vlieger, stabiel aan de hemel staand….. En wie houdt de touwtjes vast??!
IMG_3127web
De man met de haspel (nee, hij heeft mijn pet niet geleend…) herken ik niet. De ander wel, dat is onze Noordhorner wetenschapsman inclusief uitvinder Pieter Meulenhoff, uit de Nieuwstraat. Op het weiland van de familie Haas?! De koeien trekken zich er niet veel van aan…

19 april:
IMG_3134web
De ruimte aan de westkant van Noordhorn die mij in mijn hoofd ook daadwerkelijk ruimte biedt… De stal met aanbouw van Jan Tempel Kzn en op de achtergrond links Oxwerd en rechts een deel van het bedrijf van Smid, richting Niezijl.
IMG_3135web
De Industrieweg vanaf de driesprong met de Transportweg. In de verte het woonhuis van Lammert Kruizinga (en zijn vrouw), achter het tunneldek.
IMG_3137web
Zondagopstelling bij Koopman Transport. Niet alles hier meer op een rij, een deel van de transportwagens staat nu rechts op de achtergrond, voorlopig ruimte genoeg.
IMG_3139web
De straatkant van de voormalige OBS De Molshoop, waarin nu de “LEIS Westerkwartier” bivakkeert. Het gras is groener dan ooit, maar of deze wildgroei het aanzien van het geheel bevordert….. (Voor alle duidelijkheid: LEIS Westerkwartier heeft de verantwoording binnen het gebouw, de gemeente Zuidhorn zou het buitenterrein verzorgen…)

©foto’s: jan blaauw, 16 t/m 19 april 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.