NOORDHORN: Kijken en kieken op maartse voorjaarsdag – dorpsimpressies

Volop voorjaar! Geen strak blauwe lucht, maar wel een heerlijke temperatuur. Er op uit dus, ook al wordt de code rood afgegeven wat betreft de hooikoorts….. Twee keer de bekende route, een keer met de wijzers van de klok mee, de andere omgekeerd. Impressies:
IMG_2971 web
Geen gezicht, al die rotzooi in het perkje bij het voetpad tussen Verlengde Oosterweg en Nieuwstraat. Moet ik er dan zelf maar weg halen… (Zou ik zo’n grijparm van de gemeente kunnen krijgen? Ik moet eigenlijk niet steeds met mijn hoofd richting de begane grond….)
IMG_2969 web
Dit zou het mooiste perk van de hele gemeente worden verzekerden ons destijds de groenwerkers. Het is maar wat je mooi noemt…..
IMG_2963 web
De zonnige kant van de Nieuwstraat en verderop de Moeshorn. Vooral de woning van Jan Tempel Jzn in het zonnetje!  En Jan heeft zijn viooltjes al weer geplant, een fleurige rand! (Hoe een tachtiger nog steeds tuinactief is!)
IMG_2964 web
Woensdag 18 maart – Verkiezingen voor de Provinciale Staten. Keus genoeg in Groningen, 19 partijen/groeperingen. Op naar de stembus!
IMG_2967  web
Sinds eind vorige week is de weg langs het Van Starkenborghkanaal Noord gestremd, alternatieve route via de Industrieweg. De tijdelijke straatstenen zijn verwijderd op de plek waar de buizen van Gasunie en Enexis werden verzonken, er komt blijkbaar weer nieuw asfalt. ‘k Dacht dat ze zouden wachten tot de vervanging van de spoorbrug achter de rug zou zijn…
IMG_2968 webJPG
Aan de zuidkant van het kanaal ter hoogte van het sportgebouw en de entree van het sportpark ligt de weg er ook uit…..
IMG_2973 web
Vreemde vaartuigen komen er soms langs, dat bleek vanmiddag tijdens het omgekeerde rondje. Een forse praam van ruim 2300 ton, geduwd…..
IMG_2974 web
De duwer van rederij De Jong. Ook ingeschakeld bij het vervoer van steenkool?!
IMG_2976 web
Duwer en geduwde in tegenlicht voor de oude spoorbrug…..
IMG_2978 web
Binnen de nieuwe bedrijfshal van handelsonderneming BE-JO wordt koortsachtig gewerkt aan het inrichten. De definitieve verhuizing staat voor de deur….
IMG_2979 webJPG
Het nieuwe logo van BE-JO, keurig op de gevel aan de straatkant. Herkenbaarheid troef!
IMG_2980 verkl
Twee gave boterhammen in de berm langs het fietspad bij de N355. Nee, het beleg is verwijderd. Dat viel waarschijnlijk wel in de smaak bij de royale scholier die de boterhammen aan de vogels gunde. Meeuwen zwermen rond, kraaien krassen, het eendenpaar heb ik deze keer niet gezien….

foto’s: jan blaauw, 17 maart 2015 (Canon Ixus 150)

Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.