NOORDHORN: Maartse buien die beduien dat de zomer aan komt kruien…..

Wat een natte troosteloosheid vanmiddag, en nog koud ook…. En ineens was daar de zon, zo tussen half vier en vier. Prachtig licht trok me naar buiten (voor alle zekerheid wel de plu mee…) Een snel rondje en “maar” vier kiekjes:
IMG_2903 webJPG
Spelen met tegenlicht, gewaagd, maar soms stemmen de resultaten met zo’n lutje Canon tot tevredenheid…. Het natte, mistroostig ogende tunnelgebied aan de noordwestkant….
IMG_2906 web
Het tunnelgebied oost, minstens zo nat…. Links bij de keien de toegang tot de pompkelder; op de achtergrond duikt de N355 weer op, bovengronds….
IMG_2907 verkl
De Rijksstraatweg richting de tafelbrug met een eenzame fietser. Links de entree naar het land van Holtman, en een vernieuwde zijkant van een stukje “Noordhorner Tocht”, vroeger de officieuze grens tussen Noord- en Zuidhorn. Die grens is gemakshalve opgeschoven naar het kanaal…..
IMG_2909 web
Het kanaal tussen tafel- en spoorbrug, in tegenlicht…. Op de achtergrond nadert “Wendy” en zo te zien ook een “schip met zure appels”……

©foto’s: jan blaauw, 3 maart 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.