NOORDHORN: Nieuwe tafelbrug – Nieuwsbrief week 9 Vaarweg Lemmer/Dijlfzijl

Tot mijn verrassing (en, ik geef het toe, ook tot mijn ergernis…) is er al op 10 februari jongstleden een inloopbijeenkomst geweest over de vervanging van de huidige tafelbrug tussen Noord- en Zuidhorn. Een avond voor direct betrokkenen en daar hoor ik, net als vele anderen, blijkbaar niet bij. (Ik weet natuurlijk niet hoe het begrip direct betrokkenen is gedefinieerd).
Het was al geruime tijd merkwaardig stil op het nieuwsberichtenfront, maar vandaag zat er een nieuw exemplaar in de mailbox met veel informatie en foto’s van de ontwerpen van de nieuwe brug in ‘open’ en ‘gesloten’ toestand.  In ieder geval wordt het een langdurige,  vervelende situatie
voor betrokkenen, direct of indirect.  Voor voetgangers en fietsers wordt er een pontje ingezet, dus geen noodbrug. Ach, lees zelf maar de hele nieuwsbrief van de Provincie Groningen, ik hoef dat ook niet voor te kauwen:
nieuwe tafelbrug 01

 

Voorbereidingen bouw nieuwe brug Zuidhorn

Momenteel bereiden we de bouw van de nieuwe beweegbare brug in Zuidhorn voor. De omgevingsvergunning wordt aangevraagd en het aanbestedingstraject wordt voorbereid. Vooruitlopend op de uitvoering hebben we op dinsdag 10 februari een inloopavond georganiseerd voor direct betrokkenen. Tijdens deze inloopavond heeft projectleider Bert Katerborg gepresenteerd hoe de uitvoering zal verlopen. Deze presentatie kunt u op de website downloaden (via deze link). Communicatie Voorafgaand aan en tijdens de uitvoering houden we u op de hoogte over de vorderingen via deze nieuwsbrief en op de website www.lemmer-delfzijl.nl. Ook komt er een vast aanspreekpunt voor de omgeving.

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op NOORDHORN: Nieuwe tafelbrug – Nieuwsbrief week 9 Vaarweg Lemmer/Dijlfzijl

  1. Buurtjes zegt:

    Ben benieuwd hoe ze dat gaan doen met een pontje rond 8 uur ’s morgens…. Als de brug nu op dat tijdstip omhoog is staan er gerust 30 man/kids te wachten (en ik heb ervaring ;-))
    Ik hoop op een grote pont en geen pontje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.