NOORDHORN: Herfst in januari + Nörre Aaby-verwijzing

Op http://www.bloeiendonkruid.com heb ik de reeks met oude foto’s uit de periode 1949-1953 (fotoalbum Leendert Lodewegen) vooreerst beëindigd. Van Hans Bos (Noordhorn) kreeg ik een sympathieke reactie, waarin hij ook duidelijkheid verschafte over de correcte plaatsnaam in Denemarken: Nörre Aaby. Daaraan bracht een delegatie van de v.v. Zuidhorn een bezoek in de zomer van 1953. (Hans riep Google maps te hulp).
Hans Bos, bedankt!
Voor de rest weinig nieuws. Ik ben nog wel even rond gelopen vanmiddag ondanks de wind en de regen, maar echt genieten deed ik niet…. Ik zag wel dat de nieuwe BE-JO-loods al grotendeels bestaat, als geraamte. Nee, geen kiekjes, de lutje Canon lag thuis. Bovendien, al die nattigheid….
Kleurrijke kiekjes van dinsdag jongstleden, het lijkt wel herfst!
IMG_2659 verkl

Verrassend licht op de berken die je ziet vanaf het pad tussen Nieuwstraat en Verlengde Oosterweg, als je achter de duivenverblijven van Kalf langs kijkt, oostwaarts. Late namiddagzon met een herfsteffect, in januari 2015…..
IMG_2662 verkl
Het is vaak maar een kort moment, je ziet het en dan moet je eigenlijk ook al de knop van je camera indrukken….
IMG_2664 verkl
Nee, dit is het ook niet (meer), de eerste kiek blijkt de mooiste….
IMG_2666 verkl
Lopend langs de N355 een zonsondergang in beeld, met links de schaduw van de boerderij van De Jong, of is het nu Van Dellen?

©foto’s: jan blaauw, 13 januari 2015 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN: Herfst in januari + Nörre Aaby-verwijzing

  1. Gert Slings zegt:

    Ik herinner me die Deense voetballers nog heel goed. Wat waren ze snel en behendig! VV Zuidhorn kreeg geen voet aan de grond. Omdat er zo’n goeie keeper onder de lat stond, bleef de score beperkt tot bijna 10-0. Sinds die tijd begrijp ik heel goed dat clubs als Heerenveen graag Deense spelers in hun gelederen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.