NOORDHORN, toen: Herinnering aan 25-jarig huwelijksfeest Job en Aaltje Visser, 1959

Via Piet Visser (Epe) kreeg ik onlangs twee foto’s gemaild waarop bekende Noordhorners van Toén staan afgebeeld. De foto’s zijn gemaakt tijdens een feest ter gelegenheid van het 25-jarige huwelijk van kapper Job Visser met zijn Aaltje van der Sluis. In 1934 werden beiden in de echt verbonden (de kapotte voorgevel van het pand aan de Langestraat vormde geen beletsel, er reed een GADO-truck naar binnen….), in 1959 werd die echtverbintenis feestelijk ‘herdacht’.
J B   Beukema de Boer en Spoelman 1 crop verkl
Links, keurig in het pak, winkelier Gerrit Beukema. Hij had zijn stoffenzaak op de hoek van de Langestraat/Nieuwstraat. Het pand waarin later de Raiffeisenbank werd gevestigd. Met sigaar en zonder colbert koperslager Kees de Boer (de vader van Adam) die iets verder naar het zuiden zijn zaak had. En daar weer naast met afgewend gezicht Spoelma, naaste buur van Job en Aaltje Visser aan de zuidkant (In dat pand zit nu Kapsalon Noordhorn). Spoelma had ook een manufacturenzaak (stoffen, handdoeken, ondergoed etc.) Allemaal buurtbewoners dus…
Correctie: Ik heb Spoelma en Beukema verwisseld, dat krijg je als je ze niet persoonlijk hebt gekend…. Spoelma zit dus links, Beukema rechts… (Met dank aan Piet Visser!)
J B   Beukema de Boer en Spoelman 2 crop verkl
Ongetwijfeld staan er meer bekenden op, maar niet van mij… (In 1959 was Noordhorn voor mij een onbekende bestemming…)
Waar het feestje was? Bij Hendrik en Martje Jager  in het café-restaurant middenin de Langestraat? (Later “De Gouden Leeuw”)
Meer informatie (en/of correcties…) eventueel naar JanBlaauw@hetnet.nl.

Foto’s: Fam. Visser

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn Toén en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN, toen: Herinnering aan 25-jarig huwelijksfeest Job en Aaltje Visser, 1959

  1. Trinus de Boer zegt:

    Dag Jan Blauw
    Ik zat op de bank in huis naar onze kerstboom te kijken vroeger toen ik nog klein was kocht ik wel eens kerstversiering bij het winkeltje van Adam de Boer in de langestraat zijn er ook nog foto,s van de mensen en het winkeltje
    Mvg,Trinus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.