NOORDHORN: Opknapbeurt sportgebouw + kapotte waterleiding – foto’s 09-10-2014

Eigenlijk wilde ik alleen even een kaart posten (ja, voor “Postcrossing”!), tussen 4 en half 5 vanmiddag. Maakte met de lutje Canon wat opnames bij het sportgebouw waar nu ook het omringende groengebied wordt aangepakt. Bij de brievenbus komt een opgewonden filmer Dirk Vos me tegen: “Loop maar meteen door naar de Langestraat, de waterleiding staat op springen, het is allemaal water, ook in de Schippersstraat!”  Dat is niet aan dovemansoren gezegd. Op slag ben ik al mijn goede bedoelingen voor de rest van de middag vergeten… Water in de Langestraat, stromend richting molen… Later het bruisende water vlak voor Frits Meskers deur… “Dat wordt evacueren, Frits!” “Ja”, zegt Frits, “ik ga meteen maar naar binnen, kijken waar ik terecht kan…”
IMG_2239 verklZonnige situatie bij de entree van het sportgebouw, het terrein wordt danig vernieuwd!
IMG_2246 verkl IMG_2248  verkl
Water alom in het midden van de Langestraat. Nee, regenwater is het niet… Er is iets duidelijk niet in orde met de waterleiding. Aan weerskanten  bubbelt en brobbelt het, en meer in het midden komt het plaveisel omhoog, begint scheuren te vertonen…
IMG_2249 verkl IMG_2250 verkl
IMG_2252 verkl
Altijd en overal biedt water voor kinderen speelmogelijkheden… De chauffeur van de gemeenteauto heeft in de gaten dat het om een serieuze lekkage gaat. Hij belt….
IMG_2253 verkl
… en maakt met zijn telefoon ook meteen maar een paar printjes. Twitter? Facebook? Personeelsblad van de gemeente?
IMG_2254 verkl  IMG_2255 verkl
Op deze foto’s is het misschien nog niet zo duidelijk te zien, maar het asfalt gaat scheuren vertonen. Het plaveisel komt zelfs omhoog, ongewone waterdruk….
IMG_2257 verkl
Ik loop de Langestraat uit richting de molen en de Schippersstraat. Het water gaat me voor en komt me achterna….
IMG_2258 verklJPG IMG_2260 verkl
Nee, nog geen auto van het Waterbedrijf Groningen in zicht. Het water blijft naar het laagste punt stromen…
IMG_2263 verkl
De bocht bij “Welgelegen” is ook bereikt. Hoe los je zoiets op? Waterleiding afsluiten? In ieder geval dit deel van de Langestraat afsluiten, lijkt me…
IMG_2268 verkl
De situatie bij Frits Mesker voor de deur. Nee, hier word je bepaald niet vrolijk van, wetend hoe vaak de boel hier het laatste jaar al “verinneweerd” is….
IMG_2265 verk
Het bruisende water stort zich in de afvoerput, stenen meeslepend…. Een gevaarlijk gat, en diep! Mag wel gauw afgezet worden met linten of pilonnen!
IMG_2270 verkl
Tja, daar sta je dan…. En wie doet er wat aan?
IMG_2273 verkl
Twee GMB’ers en een HAKker. Nee, zij zijn van de nieuwe waterleiding die wordt geoptimaliseerd…. Ze hebben druk gezet op de nieuwe waterleiding, die nieuwe leiding moest worden gevuld. “Maar het lijkt erop dat de oude leidingen daar niet zo goed tegen kunnen….”
IMG_2283 verkl
De plek waar de waterleidingmensen sleutelen aan de verbetering…..
IMG_2284 verkl
IMG_2285 verkl
Terug in de Schippersstraat…. Ik heb mijn rondje gemaakt langs het kanaal (terwijl dat helemaal niet mijn bedoeling was….) De toeschouwers zijn verdwenen, het water niet….
IMG_2286 verkl
De Schippersstraat, hier is altijd wel wat te doen….
IMG_2289 verkl
De situatie in de Langestraat. PRIJSVRAAG: Wie is die man op de fiets met de voeten van de trappers???! Een bekende Noordhorner! Reacties naar: JanBlaauw@hetnet.nl. Nee, niet hier op de weblog, want dan is het antwoord meteen af te kijken…  Prijs? De bekende reep chocola! Inzending voor 15 oktober a.s.
IMG_2290 verkl
Kijk, hier gaat het mis! Komt het water door het wegdek heen!
IMG_2293 verkl
Ik ga mijn grote Canon halen, want dit wordt een groter probleem dan ik dacht….

Deel 2 volgt!
©foto’s: jan blaauw, 09-10-2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.