NOORDHORN verandert, nog steeds: Fotoslentertocht langs kruispunt/knelpunt Langestraat/N355/Industrieweg – 26-09-2014

Motregenvrijdag…. Het einde van deze herfstmaand nadert met rasse schreden, maar er staan nog ingrijpende ‘evenementen’ op het programma. Zaterdag 27 september is uitgeroepen tot BURENDAG, zondag 28 september staat in het teken van de wandelhappening TOCHT OM DE NOORD. Dan komt het wandellegioen vanuit het noorden door de Langestraat met als laatste pleisterplaats koren- en pelmolen “Fortuna”, op weg naar de finish bij Zalencentrum Balk in Zuidhorn. (Het is overigens een tweedaagse gebeurtenis, ook zaterdag wordt er 25 of 40 kilometer gewandeld, maar niet door Noordhorn…)
Of de aanpak van de kruising Industrieweg/N355/Langestraat de wandelaars hindert? Zondag 28 september gaat Oosterhof/Holman vanaf 7.00 uur aan de slag met de asfaltering. Daarna heeft de Industrieweg een vernieuwde aansluiting op Langestraat Zuid en de (oude) N355. Ook vandaag (en morgen?) is er druk gewerkt “aan de weg”… De laatste hindernissen op weg naar een verbeterde verkeerssituatie… En dan is het wachten op de vervanging van de tafelbrug tussen Noord- en Zuidhorn en de reconstructie van de weg tussen Noordhorn en die nieuwe brug. (Zie ook: http://www.bloeiendonkruid.com) En het gedeelte van de Langestraat Zuid vanaf de “Sicke Benninghestede” tot huize Kruizinga?
Impressies van een nattige, wat benauwde vrijdag:
IMG_2126 verkl
Het tunnelgebied benaderd vanuit de Langestraat. Nog steeds is overduidelijk dat er wordt gewerkt…..
IMG_2127 verkl IMG_2129 verkl
Links een meter van Geomaat in de droge sloot bij Goris, rechts heeft hij de verharde oprit naar de pompkelder gebruikt als parkeerplaats. Nog niet zo gek bekeken… Nee, het is niet Aart Renting die meestal tijdens de verlegging van de N355 als Geomaat-meter zijn werk deed. Met vakantie?!
IMG_2130 verkl
Spoelstra & Nijboer heet het bestratingsbedrijf dat als onderaannemer is ingeschakeld bij de reconstructie van dit kruispunt. Er worden betonplaten verwijderd uit de oude N355, daar zal waarschijnlijk ook worden geasfalteerd komende zondag.
IMG_2134 verkl
Er wordt een kraan gebruikt van de Gebr. Kok, ervaren wegverleggers en -verbeteraars.
IMG_2136 verkl
Niet alleen ingrijpend, maar ook subtiel kraanmachinewerk… Ook de gewone schop komt van pas, handwerk!
IMG_2137 verkl
Vanuit een andere hoek, met huize Wieringa op de achtergrond…..
IMG_2139 verkl
Aha, de ‘asfaltspuwer’ is ook paraat. Er wordt ‘oud asfalt’ vermalen en in de laadbak van de Zwama-auto geblazen…
IMG_2141 verkl
De asfaltvergruizer…. “Zie je mij zie ik jou”
IMG_2144 verkl
En de veegauto is ook paraat, want we blijven een keurig volkje dat houdt van een opgeruimde omgeving… (Nou ja, als het ons zo uitkomt…)
IMG_2145 verkl
Ik loop via de Industrieweg naar het kanaal en dan richting brug. Zie aan de overkant op uitgebreide schaal werkzaamheid van kabel- en buizen(ver)leggers, alles ter voorbereiding van de vervanging van de huidige, krakende tafelbrug, in 2015.
IMG_2147 verkl
De achteruit varende “Nelleke”, op weg naar een nieuwe lading baggergrond, want het baggeren gaat nog even door. (Zie het eerder gepubliceerde weekbericht 39 van de Provincie Groningen)
IMG_2149 verkl
Terug bij het kruispunt/knelpunt Langestraat/N355/Industrieweg, waar de verkeershinder op de N355 leidt tot grote drukte op Langestraat Zuid en de parallelweg richting brug. De tijdelijke afslag (links op de foto) wordt na de reconstructie van de iets verderop liggende wegaansluiting verwijderd, na 28 september dus.
IMG_2150 verkl
Het oogt allemaal nogal chaotisch, maar dat is grotendeels schijn. De verkeersregelaars verrichten aan beide zijden uitstekend werk.
IMG_2152 verkl
Dit stuk grond tussen de oostkant van de tunnel en huize Wieringa (Langestraat 7) is netjes gemaakt. Een bouwkavel, wachtend op een koper en/of bouwer?!
IMG_2154 verkl
En Geomaat blijft zijn apparatuur richten naar alle meetbare kanten….

©foto’s: jan blaauw, 26-09-2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.