NOORDHORN: Weekbericht 39 Provincie Groningen (door Yvonne Arnst, communicatieadviseur)

Weekbericht week 39 – 25 september 2014

Inloopavond 2 oktober
Hebt u vragen over de projecten ter verbetering van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl in de gemeente Zuidhorn? Wilt u weten hoe de planning van de werkzaamheden is of heeft u andere vragen? Komt u dan langs in zaal Balk op 2 oktober. Wij organiseren, samen met de gemeente Zuidhorn, Rijkswaterstaat en de aannemers betrokken bij de uitvoering van de projecten, die dag van 17.00 tot 20.00 uur een inloopavond in zaal Balk (De Gast 39 in Zuidhorn).
IMG_2106 verkl
Foto: janb  21-09-2014

Vernieuwde website Lemmer-Delfzijl online
Sinds begin deze week is de vernieuwde website met informatie over de vaarverbinding Lemmer-Delfzijl online (http://www.lemmer-delfzijl.nl). Binnenkort is op deze site ook de mogelijkheid tot aan- en afmelden voor onze weekberichten en nieuwsbrieven. Op deze site vindt u steeds de meest actuele informatie over de projecten die worden uitgevoerd of nog in de planvormende fase verkeren.

Hekwerk op/rond de tunnelrand
Tijdens en na de openstelling van de nieuwe rondweg zijn bij ons diverse opmerkingen over de hoogte van de tunnelrand binnengekomen. Gevraagd is of de tunnelrand wel hoog genoeg en dus veilig is. Het ontwerp is getoetst aan het bouwbesluit en de tunnelrand voldoet. Toch geeft de rand geen veilig gevoel, ook bij ons niet. Wij gaan daarom, samen met GMB en de architect, op zoek naar een hek/leuning, die dat veilige gevoel wel biedt en past binnen het ontwerp van de tunnel. Aangezien dit traject nog moet worden gestart en we niet weten hoe lang dat gaat duren, hebben wij GMB gevraagd zo spoedig mogelijk tijdelijk bouwhekken rond de tunnel te plaatsen. Deze bouwhekken worden deze week nog geleverd en geplaatst.

Werkzaamheden tot eind november
Afgeronde werkzaamheden
Vrijdag 26 september wordt de gestuurde boring onder het Van Starkenborghkanaal uitgevoerd. Er is een stalen leiding van 400 mm doorsnede, over een lengte van 375 meter onder het Van Starkenborghkanaal doorgeboord.
De borden voor de scheepvaart zijn aan de buitenkant van de vaste brug aangebracht. Onder de vaste brug is aan de zuidzijde een watergang aangebracht. Het omliggende terrein is ingezaaid.

Nog in uitvoering
De afwerking van de wegomlegging, tunnel en brug gaat door tot eind november. De werkzaamheden aan de waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn en het afwerken van de terpen worden in oktober afgerond. In detail is de planning van de resterende werkzaamheden als volgt:
Van 22 september t/m 3 oktober: aanleg kruispunt Industrieweg – Verbindingsweg;
– Zondag 28 september: aanbrengen van een nieuwe deklaag op de Industrieweg. De bovenste laag van de weg wordt gefreesd en er wordt een nieuwe laag asfalt aangebracht. De Industrieweg is dan tijdelijk gestremd;
29 september t/m 3 oktober: verwijderen van de tijdelijke aansluiting van de Rijksstraatweg op de Langestraat;
– 29 september tot en met 3 oktober (week 40): afronden baggerwerkzaamheden;
6 oktober tot en met 10 oktober (week 41): afronden aanbrengen van de waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn;
– in oktober worden de grondlichamen van de vaste brug afgewerkt. De uiteindelijke contouren van beiden grondlichamen zijn al duidelijk zichtbaar. GMB streeft ernaar dit werk eind oktober af te ronden. Belangrijk is dat het slib voldoende droogt. Daarna worden de grondlichamen ingezaaid;
in oktober en november worden de Knoop en het parkje boven de tunnel beplant.

Schelpenpad Langestraat-Schipperstraat
Zodra de aanleg van de waterleiding is afgerond, wordt een schelpenpad aangelegd tussen de Langestraat en de Schipperstraat. Het eerste deel van het wandelpad (gezien vanuit de Langestraat) is een breed puinpad, dat tevens dient ter ontsluiting van een perceel. Vanaf dit punt wordt het wandelpad smaller en loopt door tot aan de Schippersstraat.
IMG_2079 verkl
Het puinpad vanaf de Langestraat Zuid; bij de tunnelrand zijn inmiddels bouwhekken geplaatst. (Foto janb 19-09-2014)

GMB vertrokken uit Noordhorn
Zoals u heeft kunnen lezen, wordt het kantoorpand aan de Industrieweg 5 in Noordhorn opgeruimd en is GMB vanaf 1 oktober niet meer aanwezig in Noordhorn. Er is daarmee een eind gekomen aan de wekelijkse inloopmiddag op de maandagen bij GMB. Janko Haaksema (GMB) blijft tot de oplevering (1 november) voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 7159 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

Oplevering
Na de oplevering op 1 november gaat de zogenaamde onderhoudstermijn in. Dat betekent dat GMB af en toe nog te zien is in Noordhorn en Zuidhorn om de puntjes op de is te zetten. Klachten en suggesties kunnen vanaf 1 november worden doorgegeven aan de provincie Groningen via projectzuidhorn@provinciegroningen.nl. Dit emailadres kunt u ook gebruiken bij vragen en suggesties over de beweegbare brug.

Weekbericht
Het weekbericht voor de wegomlegging Zuidhorn blijft u via de email ontvangen tot het project is opgeleverd, uiterlijk 1 november aanstaande. Uw emailadres wordt daarna gekoppeld aan de nieuwsberichten over de andere projecten in Zuidhorn die binnenkort via http://www.lemmer-delfzijl worden verzonden. Indien u hier geen prijs op stelt, kunt u zich eenvoudig online afmelden op http://www.lemmer-delfzijl.nl. Het weekbericht wordt overigens ook op deze site geplaatst.

Ander Noordhornnieuws??!  http://www.bloeiendonkruid.com

 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.