NOORDHORN verandert: Tunnelterrein, rommelmarkt, rotondegebied…. Foto’s 13-09-2014

Terugblik: Foto’s van zonnige, drukke zaterdag 13 september jongstleden. Vooruitblik? Ach, zo langzamerhand weet ‘iedereen’ wel dat de wegverlegging van de N355 zijn beslag krijgt en maandag 15 september aanstaande officieel wordt geopend. (Zie ook http://www.bloeiendonkruid.com). Opening: 14.30 uur bij de tunnel, daarna: Fiets ‘m d’r in! Vanaf 18.00 uur is de verlegde weg echt open, kan er door het gemotoriseerde verkeer gebruik van worden gemaakt!
IMG_2003 verkl
Deze lantarenpaal aan de zuidkant van het tunnelgebied staat er geknakt bij…. Verheugt zich blijkbaar allerminst over de aanstaande feestelijkheden…
IMG_2004 verkl
Op de voorgrond de noodzakelijke afwateringsgreppel, geen esthetisch hoogtepunt… Verderop de entree richting de pompkelder, opgetuigd met veldkeien. (Toch nog zitplaatsen dus…)
IMG_2007 verkl
De grote tent van de befaamde rommelmarkt, achter het verenigingsgebouw “De Wegwijzer” (van de Hervormde Gemeente Noordhorn). Met sponsorborden en partytent… Optimale weersomstandigheden, een drukte van belang met aan het eind van de dag vast tevreden gezichten…
IMG_2008 verkl
Nog even de noord-zuid lopende afwateringsgreppel tussen ‘noodweg’ en tunnelterrein oost… In tegenlicht… Nee, hier zal geen schoonheidsprijs aan worden toegekend!
IMG_2009 verkl
Er zijn toch heel wat veldkeien opgedolven, mooi teruggegeven aan het gebied… Nee, hier komt geen wandelpad met zitbank. Wel gras, beplanting aan de randen, een enkele boom…

IMG_2010 verkl
Zeven vlaggenmasten… (Zeven als geluksgetal?) Er hangen al vier vlaggen, waaronder die van GMB en Martens en Van Oord…. Welke komen er nog bij? Heeft Midhorn eigenlijk ook een eigen vlag of wordt dat de De-Haan-vaan of de Wieringa-Wapper?
IMG_2011 verkl
Niet zo mooi als de dag ervoor, maar toch wel bijzonder, de zonsondergang van 13 september…. Boven de boerderij “Norrits” van de familie Smid….
IMG_2013 verkl
Een merkwaardig natte strook van de rotonde in/over de berm naar het boveneinde van de Mokkenburgweg (fietspaddeel richting Langestraat-Noord, Niezijl en Grijpskerk). De modder spoelt al weer over het plaveisel….
IMG_2015 verkl
En opnieuw liggen er rijplaten langs het begin van de Kanaalweg (oost), bij de hoek met de brug. Eerder ook al, maar die werden opgeruimd… Er wordt blijkbaar toch nog meer zwaar verkeer verwacht….

©foto’s: jan blaauw, 13 september 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.