NOORDHORN: Verwijdering zinker….. Foto’s 06-09-2014 (Deel 2)

Het voelt als een “Onvoltooide”…. Wel de warming-up gadeslaan, maar de wedstrijd versmaden….  Wel de voorbereidingen voor het verwijderen van de oude zinker uit het Van Starkenborghkanaal bekijken, maar de operatie zelf laten voor wat ie is…
Slecht avondlicht, zere benen, zwakke motivatie… Vandaar mijn vroegtijdige aftocht… Toch nog wat kiekjes:
IMG_1898 verkl
Als ik bij het kanaal kom, ben ik niet de eerste…. Midhorn-correspondent Jan Thijs de Haan is al ter plekke, zijn nieuwe Canon paraat…
IMG_1899 verkl
Wie ook aanwezig is? GMB-omgevingsmanager Janko Haaksema, zich hier kledend voor het zinkerverwijderingsgebeuren….
IMG_1900 verkl
GMB is sowieso prominent vertegenwoordigd. Allrounder Henk Tippe is actief, na een week afwezigheid (Henk gaat zijn laatste Noordhornweek in…) en als ik het goed heb gezien is ook een jongere Haaksema actief, in GMB-verband. Wat de GMB hier doet? GMB is hoofdaannemer van het Project Noordhorn/Zuidhorn voor wat betreft de verruiming van de Vaarweg Lemmer/Delfzijl. Daar hoort ook bij het geschikt maken van het kanaal voor grotere schepen. De oude zinker ligt niet diep genoeg, vandaar….
IMG_1901 verkl
Boot met kraan aan de overkant, Zuidhornzijde. Nee, het is niet uitverkocht….
IMG_1902 verkl
Aan de Noordhornkant o.a. een kraan van Mechielsen en een bij Boels gehuurde schijnwerperset, op wielen… Waarom op zaterdagavond? Vanaf 20.00 uur is er dan geen beroepsvervoer, de bruggen en sluizen worden niet bediend. Begint pas weer op zondagmorgen…. En plezierboten hebben te horen gekregen dat ze deze avond uit de buurt moeten blijven…
IMG_1904 verkl
Nee, ik kan niet zo best uit de voeten met de lutje Canon op deze donkere zaterdagavond. Bovendien te veel op afstand fotograferen… Op de achtergrond ook nog een Wieringa-grijper, en een handvol werknemers die de tijd ‘doden’….
IMG_1907 verkl
Daar komt nog een schijnwerper op wieltjes, van Boels….
IMG_1909 verkl
IMG_1910 verkl
Ik haak af… Jan Thijs de Haan neemt de honneurs waar… Kan zijn nieuwe Canon heerlijk uitproberen….

©foto’s: jan blaauw, 6 september 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.