NOORDHORN: Weekendlicht, -luchten, -weerspiegelingen… Foto’s 31 augustus 2014

De laatste augustusdag van 2014… Vanaf morgen zit er opnieuw een -r-  in de maand. Nee, we zullen niet de fles met levertraan uit de kast halen, een jeugdtrauma(atje)… Wel merk je aan het licht dat we vorderingen maken in dit kalenderjaar. De herfst lijkt de herfstmaand al te hebben aangekondigd….
IMG_1773 verkl

De wandeling vanmorgen ging niet door, te veel geflits en gedonder in de lucht… Bovendien regende het nogal… Vanmiddag dan toch de benen aan het werk gezet, genoten van het zonnige deel van deze dag…
Deze foto? Aan het ‘bovenstuk’ van de Mokkenburgweg. Hier stond ooit Mokkenburgweg 1, er resteert een kuil met regenwater…
IMG_1774 verkl
De natte bodem met de veelvuldige plassen gaf de wereld een artistieke aanblik. (Deze nattigheid verdween overigens snel…)
IMG_1776 verkl
Niet overal verdween het regenwater snel, zoals hier aan de zuidkant van het tunnelterrein, bij de nieuwe fietsstrook. De nieuwe kast lijkt in het water te staan…

IMG_1778 verkl
Vanavond nog eens het zelfde traject gelopen. Kanaalpop zit er op, maar de diverse accommodatie-onderdelen boden in dit avondlicht een fraai beeld, met weerspiegeling in het rimpelloze kanaalwater…
IMG_1779 verkl

En dan nog even naar de sleepbootfoto van twee dagen geleden. Ja, die eigenlijk, kwalitatief gezien, niet afgedrukt had mogen worden:
IMG_1746 verkl
Onscherp, mooie boot, slechte foto… Ik dacht dat het van sleep- in plezierboot veranderde vaartuig de naam “Ria Mathilde” droeg, maar nee… Het is de “Isa Mathilde”, en daar wees Frits Mesker me ook nog even op:

Dag Jan,
Deze middag even naar de sleepboot gezocht… De Ria M. is niet te vinden wel de Isa M. en deze lijkt verdacht veel op de foto van jou. Kijk naar de overeenkomsten: toeter op de schoorsteen , reddingsboeien tegen de stuurhut enz.
Kijk zelf maar even bij  www.varenderfgoed.nl/galerij/isamathilde.html   nu in gebruik als plezier boot.
Groet,
Frits.
IMG_1746 crop verkl
Frits, bedankt!

 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.