NOORDHORN verandert: Mooie luchten + tunneltoestand d.d. 24 juni 2014

Woensdag 25 juni 2014 – Blogtijdstip: 22.30 uur.
Deze en de volgende week liggen mijn prioriteiten ánders…. Bij de school, bij de scholen, bij de (komende) samenwerkingsschool, en niet bij de tunnel of bij de NVH-brug. Mijn berichtgeving over de wegverlegging N355 gaat dus enigszins vermageren, tijdelijk. Nou ja, tijdelijk, diezelfde wegverlegging wordt binnen afzienbare tijd afgerond en dan is het sowieso zoeken naar een nieuw onderwerp…
Vanmorgen gekeken en gekiekt bij de laatste gezamenlijke judolessen van de beide basisscholen in het sportgebouw, later foto’s gemaakt in en rond de school aan de Oosterweg. Uiteindelijk heb ik daar zo’n 30 jaar (1972-2002) zo goed mogelijk les en leiding gegeven, in ieder geval geprobeerd….. Vanavond nog eens in alle rust, in mijn eentje, één geweest met het gebouw dat me dierbaar was en eerlijk gezegd nog steeds is. Wederom dingen en dingetjes gefotografeerd, van de watermeter in de onderste kelder tot en met mijn eigen schaduw in de zandbak buiten…. Zo-even nog eens geweest, om het licht in de hal uit te doen, maar dat hoefde niet, want er waren nog enkele ouders actief met o.a. het vergaren van spullen voor het pleinfeest…
De komende dagen zal ik vaker nog eens de fotocamera hanteren. Bezigheidstherapie?! Het zijn voor meerdere volwassenen (ouders, leerkrachten..) niet de gemakkelijkste dagen van het jaar. Dagen waarop je wordt geleefd en moet oppassen dat je niet al te zeer over je grenzen gaat… Het idee van een samenwerkingsschool is het waard om je voor in te zetten, dat zeker! Kwestie van geven en nemen, soms slikken, maar stikken? Ho maar! Niks ervan! Hou ’t gevoel: We gaan ervoor!!

En dan nu toch nog maar wat fraaie luchten en tunnelbeelden:
IMG_1093 verkl
De N355 vanaf de rotonde richting afslag Langestraat Noord, met een prachtige wolkenlucht! Gisteravond, na achten in ieder geval….
IMG_1094 verkl IMG_1096 verkl
De ruimte tussen rotonde en tunnel wordt deze dagen gevuld door Oosterhof Holman. De verbinding tussen rotonde en tunnel wordt voorbereid: Eerst een laag speciaal zand, daarover een laag ‘gebroken steen’, en dan kan er asfalt op….
IMG_1098 verkl
Entjes is weer in beeld, in opdracht van Oosterhof Holman. Eerder ook al, bij de aanleg van de rotonde en de nieuwe weg richting Industrieweg.
IMG_1101 verkl
Dit is dus dat speciale zand in het verbindende stuk richting tunnel, waarvan moot 10 ook zijn deel krijgt. (Daarin ligt geen beton!)
IMG_1102 verkl
Links de bulten ‘steenslag’, of ‘gebroken steen’… Voor de laag op het zand, een tussenlaag dus…
IMG_1104 verkl
De situatie bij de ‘noodweg’, de verbinding tussen Langestraat Zuid en de parallelweg, maar ook de Industrieweg. Dit is de tweede week dat de ‘noodweg’ is gestremd vanwege het grondtransport van oost naar west met de rupsvoertuigen. (Heeft overigens niets met de optimalisering van de waterleiding te maken, zoals abusievelijk een provinciaal weekbericht stond en helaas daardoor in de nieuwste “Noordhorn Nu” is beland…)
IMG_1105 verklJPG
Opnieuw de Hitachi-arm als ereboog…. (De grijper is van Loonbedrijf Mulder!) Uitzicht over het oostelijke deel van de tunnel richting nieuwe N355….
IMG_1108 verkl
Nog zo’n plaatje, maar dan zonder Hitachi-arm….
IMG_1109 verkl
De tunnelbak richting de rotonde met het inmiddels meest beruchte hellingstijgingspercentage van in ieder geval de Provincie Groningen… Is het nou 3 %, 4, 5, 6, 7????!! Extra herrie en luchtvervuiling?
IMG_1111 verkl
Op moot 5 ligt intussen ook al heel wat grond> Hoe dik wordt de laag? Tot de rand van het muurtje? Vast niet, anders is er immers geen afscheiding….
IMG_1113 verkl
Terug naar huis langs de N355 en tot besluit dus ook een fraaie wolkenlucht, met de schuur van Jan Tempel als herkenbaar element….

Zie ook: http://www.bloeiendonkruid.com

©foto’s: jan blaauw, 24 juni 2014, Canon Ixus 150

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.