NOORDHORN verandert: “Hoe steil is de helling?” – Nieuwe dramaserie? Wegverlegging ánders….

Maandag 16 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 20.00 uur.
Een voorbij vliegende maandag…. Dit wordt dus ook weer zo’n week waarvan je je na afloop afvraagt, waar ie is gebleven…. Vanmorgen gekeken bij de wegafsluiting (2 weken geen fietsers of wandelaars over de ‘noodweg’ bij Langestraat Zuid), vanmiddag een afspraak over ‘Oud Noordhorn’ bij Martje en Appie (doen we elke maand)…. En vanavond voetballen? Zal wel weer een detective worden, want het WK-voetbal dat ik tot nu toe heb gezien, was niet bijster onderhoudend…. Verkeerde kijkmomenten? ’s Nachts kijk ik in ieder geval niet….(Droom ik van Arjan Robben die eerst een dubbele salto maakt, dan een dubbele schaar en vervolgens met zijn grote teen (de linker) een wereldgoal op zijn naam schrijft…)
Door collega-blogger Jan Thijs de Haan op het spoor gezet van een artikel in het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag 14 juni 2014. (Nee, we hebben geen abonnement op deze krant en na het lezen van de bijdrage van Roelof van Dalen is de behoefte om abonnee te worden bepaald niet gegroeid…) “Buurt kwaad over steile weg tunnel”…. Of de buurt echt kwaad is, wordt in het artikel niet aangetoond. Te gemakkelijke journalistiek? Nou ja… Thom van der Mark woont in ieder geval niet vlakbij de helling van tunnel naar rotonde en Willem Wieringa, zoals bekend verondersteld, aan de andere kant van het tunnelgebied…. En buurtbewoners die wel vlakbij de rotonde of bij de steile helling wonen? Standpunten van de Provincie Groningen, of van de Gemeente Zuidhorn, of van aannemer GMB? Niét in het artikel… De balans is zoek. Benieuwd of het onderwerp op de politieke agenda komt…
2014-06-16 18-07-05_3388 verkl

Over tot de orde van deze maandag, de stremming van de “noodweg”:
IMG_0943 verkl
In de Langestraat worden fietsers en voetgangers vroegtijdig geïnformeerd over het afsluiten van de ‘noodweg’. Alternatieve route via de Schippersstraat…

Meer foto’s op http://www.bloeiendonkruid.com

©foto: jan blaauw, 16 juni 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: “Hoe steil is de helling?” – Nieuwe dramaserie? Wegverlegging ánders….

  1. ik denk dat wij er meer last van gaan krijgen dan de mensen die daar wonen en erover klagen de rotonde ligt vlakbij de schipperstraat en dat is qua geluid net een megafoon dus wij kunnen straks heerlijk meegenieten als er veel verkeer langs komt maar nu ze straks door kunnen rijden valt het allemaal wel mee, maar ben wel benieuwd!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.