NOORDHORN feest: Voetbalwedstrijd Noord- tegen Zuid-Noordhorn: 9-8…… (Deel 2)

Zaterdag 7 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 11.00 uur.
Na de regenmisère van afgelopen donderdag zijn de weersomstandigheden danig verbeterd. Vandaag belooft een zonnige Zeskamp onder zomerse temperaturen! En vrijdagavond was het bijzonder aangenaam vertoeven op het aloude sportveld bij de ijsbaan aan de Noorderweg. Niet alleen voor de voetballers van Noord- en Zuid-Noordhorn (en enkele gastspelers), ook en vooral voor de toeschouwers. Staand, zittend en liggend werd er genoten van de technische vaardigheid, het tactisch vernuft en de vreemde capriolen die de bal desondanks maakte… Impressies van een geslaagde voetbalouverture van de Hollandse vrijdagavond als onderdeel van de FEESTWEEK:
IMG_2106 verkl  IMG_2112 verkl
Terwijl aan de ene kant van het verkleinde veld spelers zich ‘intrappen’, meldt een voetbalenthousiasteling zich bij scheidsrechter Hofman. Noord? Zuid? Maakt niet uit… Goeie voetballer trouwens!
IMG_2108 verkl
En wie nog steeds beweert dat voetbal niks voor meisjes is, heeft waarschijnlijk Mariëlle Miedema nog nooit zien spelen… Stijlvol, sterk, goeie trap!
IMG_2107 verkl
Voor aanvoerder Jan Fokkinga is voetbal een fantastische hobby, niet alleen in het G-team van v.v.Zuidhorn, ook op deze avond. En als je dan wint….IMG_2113 verkl
Een smaakmaker bij deze gelegenheden is en blijft Erwin Renkema, voor wie voetbal bovendien het plezier van een spel(letje) blijft houden….
IMG_2115 verkl  IMG_2116 verkl
IMG_2118 verkl  IMG_2126 crop verkl
Keeper Siebrand was als een van de eersten voetbalbereid en deed uitgebreid aan ‘inspelen’. Ja, daar hoort ook het ‘vissen’ bij….
IMG_2119 verkl
Links buurjongen Mozes die zijn ogen beschermt tegen de zon; op de achtergrond een van de Feestweek-organisatoren, Mark Postema.
IMG_2120 verkl
Op de voorgrond Uuldrik Hommes, met zijn dochters en beide speelse viervoeters, allemaal deel uitmakend van het betrokken Hommes-gezin, waartoe natuurlijk ook moeder Anneke behoort: Feestweekpijlers!
IMG_2122 verkl
Kijk eens! Al voor de wedstrijd is begonnen, valt er veel te genieten! Erwin Renkema probeert een ingewikkelde truc. Complimenten voor de durf, medespelers kijken bewonderend toe.
IMG_2122 crop verkl
Even duidelijker in beeld….
IMG_2127 verkl
De groeiende toeschouwersschare kan zomers genieten van wat er binnen de lijnen staat te gebeuren. Keeper Markwat wordt door vrouw en kinderen gesteund, Rob Schuur is tijdwaarnemer en supporter van zoon Sven, Rieuwen Nanninga een voetbalkenner die graag bekijkt wat er wel en niet lukt…
IMG_2129 verkl 02
Tijd om te beginnen, maar eerst allemaal op de kiek! Inclusief fluitist en organisator Berend Hofman, helemaal rechts.

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 6 juni 2014 (Canon EOS 60D)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.