NOORDHORN verandert: Kraan 2 staat er nog, tunnelwerk in beeld – 2 juni 2014

Maandag 2 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 11.45 uur.
Vanmorgen op de heenreis naar het ‘bloedprikken’ in het Zuidhorner Cultuurcentrum zag ik in de Langestraat (midden) al dat de Zwagermankraan van Louis fier overeind stond. Mag ie nog even blijven? Bekistingen tillen?  (Net vernomen: Kraan nummer 2 wordt komende woensdag 4 juni gedemonteerd en weggebracht)
Bij het tunnelterrein was het een drukte van belang. Ook een grote Alsema-afvaardiging. Grondwerk? Buizen? Een van de mensen liet zich hartgrondig ontvallen: “t Is hier mor n dikke rötzooi!” Maandagmorgendrukte…
Na terugkeer nog even wat kiekjes gemaakt met de lutje Canon, was de rust al aardig terug gekeerd. (Een deel van de mensen aan de koffie…)
Impressies:
IMG_0722 verkl
Vanuit het middengedeelte van de Langestraat valt de petrolkleurige kraan meteen op, nog steeds. Mag ie nog even blijven? Er ligt nog heel wat materiaal dat moet worden “weggetild”… (Vertrek kraan 2: Woensdag 4 juni a.s.)
IMG_0723 verkl
De kraan van machinist Louis vanaf de zuidkant. Er draait een vrachtwagencombinatie de N355 op, leeg. Toch nog iets gebracht?
IMG_0725 verkl
Vanaf de ‘noodweg’, de hijskraan. Aan het eind van moot 5 zijn twee staaldraadvlechters bezig met de wapening van het muurtje dat daar komt, ter afscheiding. Markeert het einde van het bedekte deel, en het begin van het open gedeelte.
IMG_0727 verkl
Aan de oostkant van de tunnel wordt druk gegraven. (Dat was afgelopen zaterdag trouwens ook al het geval…) De ruimte tussen tunnel en wal wordt gevuld. Is de riolering al aangelegd? Op de achtergrond wordt ook druk gegraven en grond afgevoerd. Gaat dat hier naar de tunnel of heeft die grond een andere bestemming?!
IMG_0728 verkl
Moot 5 van de tunnel met aan de noordwestkant de twee staaldraadvlechters voor de wapening van het muurtje. Op de voorgrond klaar liggend materiaal dat kan worden afgevoerd.
IMG_0729 verkl
De tuin van de Kruizinga’s  is nog geen rust gegund. Opnieuw gegraaf. Waterafvoer?
IMG_0730 verkl
De twee wapenaars in het zonnetje…
IMG_0731 verkl
De Alsemastoet aan de zijkant van de Langestraat Zuid. O.a. verkeersborden, een allegaartje. Dit is een deel van de Langestraat tussen tunnel en Oosterweg dat wordt heringericht, volgens de gemeente nog voor het einde van dit jaar….

©foto’s: jan blaauw, 2 juni 2014 (Canon Ixus 150)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.