NOORDHORN: Regen bederft JAARMARKT rond dorpshuis “De Dörpsstee”

Verpestte de regen toch de JAARMARKT die voornamelijk op het opgeknapte voorterrein van het dorpshuis werd georganiseerd. Bestuur en vrijwilligers van Dorpsbelangen hadden nog geruime tijd de stille hoop dat het weerbeeld alsnog zou omslaan, maar dat gebeurde te laat… Het publiek liet het zodanig afweten dat de eerste afhakers onder de marktkooplui al voor tweeën inpakten en weg waren….  Jammer, want aanvankelijk hield het enthousiasme de overhand.  De vliegeraars op het goed begaanbare weiland van de familie Den Besten lieten zien wat ‘echt’ vliegeren is… Kinderen konden paardrijden achter de Dörpsstee… In het dorpshuis zelf kon je terecht voor een hapje en een drankje, maar ook voor het circus “PomPom”…. En op de markt zelf? Paling, hamburgers, stroopwafels, snoep, CD’s, worsten, bloemen en planten, fruit, geestelijk voer bij de Hervormde Gemeente, ronde tuinen, horloges, act van een clown….
Aan de invulling lag het dus niet, maar wil er echt sfeer ontstaan, dan moet het publiek wel komen. Too little, too late…..Jammer!
IMG_0129 crop verkl
De eerste zichtbare tekens van de JAARMARKT bij de Dörpsstee: Diverse vliegers in de lucht, wind zat!
IMG_1808 verkl
Vroeg naar het Dörpsstee-terrein! Twee redenen: 1. Boeiend om te zien hoe een dergelijke activiteit wordt opgezet en in elkaar zit; 2. Het was nog droog….
Hier arriveren geen carnavalsgasten, maar palingkundigen, uit Friesland. Uitpakken, installeren, paling roken en verkopen….
IMG_1811 verkl
DVD- en CD-verkoper “De Stille Genieter” (Gooitzen de Haan) uit Harkema. Een gezellige man die veel van (zijn) muziek weet en daarover graag vertelt. En zijn zaakjes goed voor elkaar heeft!
IMG_1813 verkl
Ja, het Nederlandse lied pontificaal op de voorgrond! En zanger Rommy die in 2007 helaas overleed, maar wel 13 complete albums naliet! Populier in Friesland en verre omstreken, ook in Brabant en Limburg. (Belangstelling? Kijk op http://www.stillegenieter.nl)
IMG_1815 verkl
Een deel van die vele no-nonsense-vrijwilligers, de kurk waarop een vereniging als Dorpsbelangen drijft: Voorbeelden: Rob Schuur, Kees Schutte, Pieter Meulenhoff… En youngster Pien, bestuurlijk talent in aanwas….
IMG_1820 verkl
De stemming was aanvankelijk royaal positief. En de regen? Ja, daar kun je de organisatie in ieder geval niet de schuld van geven….
IMG_1821 verkl
De een is snel klaar, klapt zijn wagen open, zet de klep vast, verkopen maar…. Bij de ander duurt dat wat langer….
IMG_1824 verkl
Een enkele lege plek, maar over het algemeen is de markt prima bezet!
IMG_1826 verkl
Nee, geen zonnetent, meer een schuilhut, nog in wording…..
IMG_1829 verkl
Niet alleen standhouders uit de wijde omgeving, ook plaatselijke ondernemers laten zich zien! Renate Meester duwt een kar met bloeiende planten naar de juiste plek! Ze staat haar mannetje! “Wil je dit even vasthouden??! Bedankt!”
IMG_1837 verkl
De palingverkopers uit Friesland werken gestaag door aan de inrichting van hun stand. Rustig blijven, niks overhaasten….
IMG_1838 verkl

WORDT VERVOLGD!

©foto’s: 10 mei 2014 – jan blaauw (Canon EOS 60D)

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.