NOORDHORN verandert: Rotonde- en tunnelfoto’s 7 mei 2014

Donderdag 8 mei 2014 – Blogtijdstip: plm. 16.00 uur.
Zo’n regenachtige dag als vandaag verveelt gauw. Zijn we niet gewend. (“We zijn misschien wel verwend”, aldus kraanmachinist Bertus, toen ik hem rond het middaguur trof bij het tunnelterrein). Eerst boodschappen gehaald vanmorgen in het grootdorp, een regencape komt dan wel van pas, al blijkt de bescherming niet helemaal afdoende door de harde wind. Ach, vroeger op de fiets naar en van school (MULO Scheemda, Rijkskweekschool Winschoten) werden we natter…. Daarna toch nog even gebruik gemaakt van een kortstondige weersverbetering en met de lutje Canon Ixus kiekjes bij de betonstort gemaakt. Komen op http://www.bloeiendonkruid.com.
Vanmorgen een verrassing in de mailbox: UITNODIGING voor het op de eerste rij bijwonen van het leggen en monteren van de lange brugliggers op 24 mei aanstaande, ’s avonds. Later blijkt dat de lijst met uitnodigingen per ongeluk is bijgevoegd, had ik niet eens gezien….Als ik die lijst bekijk, zie ik dat ik er ook op sta, als omwonende. (Kraanmachinist Bertus vroeg me ook al waar ik woonde…) Aangezien ik geen omwonende ben, heb ik de uitnodiging inmiddels beleefd afgeslagen. (Dat is ook niks voor mij, zo’n hele avond vast op een rondvaarboot die stil ligt en ook nog “Jan Plezier” heet….)
Foto’s van woensdag 7 mei jongstleden:
IMG_0022 verkl
Als ik tijdens mijn gebruikelijke voettocht langs de N355 de rotonde passeer, zie ik dat er op de bult wordt gewerkt. Een eenmansactie. Kruiwagen erbij, de bultbewerker zelf is zo te zien stenen aan het verwijderen.
IMG_0023 verkl  IMG_0026 verkl
Links zoekend, rechts met roller. (Hier is het verschil in scherpte te zien! Links onbewerkt, rechts aangescherpt op de computer. Toch haalt het ‘aanscherpen’ wat sfeer, wat leven uit de foto….)
IMG_0027 verkl
Aha, waarschijnlijk toch een medewerker van Oosterhof Holman, gezien de bedrijfsauto op de achtergrond.
IMG_0029 verkl
Als ik met een grote boog via Mokkenburg en kanaalweg langs de parallelweg bij het tunnelterrein aankom, wordt er juist een soort balk naar de bekistingswand aan de noordkant van moot 5 getakeld. René (rechts in GMB-outfit) houdt contact met kraanmachinist Bertus. Iets meer naar links, in donkere werktrui, timmerman Rick voor de ontvangst. Nog verder naar links, meer op de achtergrond, Geometer Aart.
IMG_0031 verkl
Aan de oostkant van het tunnelcomplex wordt er nog steeds gesleuteld aan de bovenkant van de pompkelder.
IMG_0032 verkl  IMG_0033 verkl
Foto’s vanaf de ‘noodweg’, moot 5, 6 en 7, en verder… Op de voorgrond Geomaat-medewerker Aart, altijd metend, waar dan ook… Verder naar achteren timmerman Rick met de ontvangen balk en nog verder naar achteren, rechts, betontimmerman Alje Kamminga, bekistend. (Dat ie daar nog geen punthoofd van krijgt…. zal wel door de blauwe helm komen…)
IMG_0034 verkl
Rick probeert de balk in een uitgespaarde opening te zetten en dan te laten zakken….
IMG_0035 verkl
Doet ie ‘t?
IMG_0037 verkl
Ja, het lukt… Behalve het laatste stukje….
IMG_0038 verkl
Bekister Alje is intussen naderbij gekomen, zoekt iets in de blauwgrijze materialenbak…
IMG_0039 verkl  IMG_0040 verkl
“Alje, kun je even helpen?!”
“Joh!”
IMG_0041 verkl
Alje beneden, Rick boven… En Aart onverstoorbaar zijn eigen Geomaatgang gaande…
IMG_0042 verkl
Vandaag, donderdag 8 mei, is hier in de wanden van moot 5, beton gestort. Een regenachtige activiteit… (Zie http://www.bloeiendonkruid.com, later…)

©foto’s: jan blaauw, 7 mei 2014 (Canon Ixus 150)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.