NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Bouwput brug Foto’s 28 april 2014

Maandag 28 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 17.15 uur.
Eigenlijk een mooie aprilmaandag, met tot dusver weinig buienactiviteit, althans bij ons… Zo-even koffie gedronken, buiten. En een stapeltje Vrij Nederlands van 10 jaar geleden doorgekeken, één uitgebreid artikel (over Remco Campert) bewaard. De rest in een van Harko’s dozen… (Ook in dat opzicht is Noordhorn uniek: Een inmiddels 81-jarige oud-papier-ophaler! Harko, alsnog gelukgewenst met je verjaardag op 16 april jongstleden!)
Vanmorgen op de terugreis van Zuidhorn meteen even naar de bouwput van de NVH-brug gefietst aan de noordkant van het kanaal. Was daar al een tijdje niet meer geweest en de 24ste mei (de avond van de grootste betonlegger ter wereld!) nadert met rasse schreden!
IMG_6205 verkl
Vanaf de noordkant van het kanaal de pijler op de zuidelijke oever gekiekt! Het oogt zo zonder bekisting toch minder imponerend. Kaal, naakt, grijs vooral…
IMG_6206 verkl
Beetje inzoomen, zo is het al beter. Op de achtergrond de zuidelijke landhoofden waaraan ook intensief wordt gewerkt.
IMG_6207 verkl
Aan de buitenkant van de pijler zijn de vormen van de bekistingselementen nog goed te zien….  Ben benieuwd wanneer de damwanden worden weggehaald, daar zou ik wel bij willen zijn!
IMG_6209 verkl
Aan de noordkant van de noordelijke pijler wordt (bij)gewerkt! Betonpleisteraars? Vlakmakers? Zal wel een deklaag opkomen. Betonverf? (Nee, geen tegeltjes….denk ik)
IMG_6211 verkl
Zo is het beter te zien… Mooi dat die twee op de steiger geen grijze overall dragen…
IMG_6213 verkl
Twee bekenden: Henk Tippe, alias de Staphorster en in de cabine van de “Blauwe Engel” Harrie, ook wel de “Blauwe Kapitein” genoemd! (Naamgeving: Jan Thijs de Haan)
IMG_6215 verkl
Wordt hier ruimte gemaakt voor de grootste telescopische kranen van Nederland? Die straks de leggers op de pijlers en de landhoofden gaan tillen?!  (Week 21)
IMG_6219 verkl
Hier de landhoofden in aanbouw, aan de noordkant. Blootliggende wapening, zal nog bekisting worden aangebracht en daarna beton worden gestort….

Terug naar huis op de Batavus. Onderweg een gesprekje met een toevallige voorbijganger achter het stuur van een kleine auto… (Nou ja, toevallig….) Hij verbaasde zich over de aanleg van zo’n hoge brug. “Waarom niet onder het kanaal door?!” Hij dacht dat de ondergrond van de nieuwe weg minstens 2 à 3 jaar moest liggen, inklinken. Hij keek wel op toen ik zei dat die lange ‘inklinktijd’ niet op het programma stond….

©foto’s: jan blaauw, 28 april 2014 (Canon Powershot A495)

 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.