NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355, lammetjes, eendjes, wegrestaurant Meidoornstraat… Foto’s 7 april 2014 (Deel 1)

Maandag 7 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 18.30 uur.
Dreigende sfeer, deze wisselend bewolkte maandag…. Hogere temperaturen dan verwacht, zweten dus met een onnodige jas aan…. Slecht weer voorspeld, volgens mijn weerman Engbert Bergman, vooral in het zuiden en oosten…. Code oranje…. (Wat dit land toch altijd met ‘oranje’ heeft…)
Onrustig word ik ervan en dan is het beter er op uit te trekken, camera mee. Eerst vanmorgen al buitenom via het betonpad (dat als alternatief Hamsterpad wordt aangeduid), vanmiddag nog een hangperiode bij de tunnelkuipen. (Foto’s gebracht bij GMB, collega-kieker Jan Thijs de Haan stond borg voor een zorgvuldige overdracht…):
IMG_6535 verkl
Onze prunus begint onweerstaanbaar te bloeien! Dit moet een ‘vroegterecord’ zijn, 7 april 2014….
IMG_6225 verkl
Voor originele ideeën kun je wel vaker terecht aan de Meidoornstraat! Hier is een eigentijds wegrestaurant boven het water gerealiseerd, met uniek uitzicht over de velden (en je kunt met een scheef oog de wegverlegging grotendeels volgen…)
IMG_6233 verkl
Gedurfd ontwerp, maar zonder durf (en lef) kom je nergens! Vergunningen? Dit is geen plek voor kniesoren…
IMG_6235 verkl
Zo te zien staat er vooral verse vis op het menu….
IMG_6227 verkl
Aan het doodlopende eind van de Meidoornstraat heb je een fraai wegverleggingsbeeld met twee super kranen als blikvangers…
IMG_6229 verkl
De andere kant op kijkend, meer zuidoostelijk, krijg je de Mammoetkraan van Wagenborg in het vizier, ten dienste van de bouw van Holtmans veetunnel. Onderdeel van het Project Noord-Zuidhorn… Veehouder Holtman kwam in de knel door dit project en dan is het niet meer dan billijk dat praktische nadelen worden ondervangen door aanvullende maatregelen. Zoals de bouw van een veetunnel…
IMG_6238 verkl
Lentesymbool bij uitstek: LAMMETJES!
IMG_6243 verkl
Moe schaap is het zwarte exemplaar van de familie, haar nakomelingen hebben geen moeite met de afwijkende kleur…
IMG_6239 verkl
Dood of levend? Dat vraag ik me nu pas af……  (Hoe blind kan een kieker zijn…)
IMG_6244 verkl
Rechts de realisering van de veetunnel van Holtman, meer naar links het noordelijke grondlichaam van de te verleggen N355. De zichtbare kranen daar staan de zuidkant van het kanaal, werken mee aan de bouw van de zuidelijke pijler, zoals u al lang weet: “Gefundeerd op staal…”!
IMG_6250 verkl
Voor mij in 2014 de eerste kennismaking met jonge eendjes.
IMG_6255 verkl
Iets beter zicht op de situatie bij veehouder Holtman. Grote jongen, die Mammoetkraan!
IMG_6258 verkl
Via de Spanjaardsdijk Noord en de kanaalweg in de directe nabijheid van de NVH-brug beland. Vertrouwd beeld: De ‘Con Zelo’ wordt gelost…. Grond, grond, grond….. En Zwama rijdt af en aan, maar nu aan de zuidkant van het kanaal…

WORDT VERVOLGD op http://www.bloeiendonkruid.com
©foto’s: jan blaauw, 7 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.