NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 + Weekbericht 8 Foto’s 21-02-2014

Vrijdagmiddag 21 februari 2014, plm. 17.00 uur.
Een druilerige morgen, een zonnige middag. Heerlijk, dat heldere licht en die fraaie wolkenpartijen. Vanmiddag nog even rondgelopen. Bij de tunnelbouw geringe activiteit, de vlechters waren net aan het pauzeren. Ze zijn ook op het dak van moot 4 bezig. Komende donderdag naar verwachting beton erop! Maar dat staat wel in het hier volgende weekbericht dat Yvonne Arnst voor de Provincie Groningen schreef. (Yvonne Arnst is zelfstandig communicatie-adviseur, gevestigd in Winschoten. Website: www.yvonnearnst.nl )

Weekbericht week 8
21 februari 2014

Werkzaamheden in de afgelopen week (week 8)
De werkzaamheden verlopen nog steeds goed. We liggen nog altijd goed op schema, zowel met het werk aan de tunnel als aan de brug.

Planning werkzaamheden volgende week (week 9)
Aan de oostzijde van de tunnel wordt het bekistingmateriaal aangebracht van moot 3. De ondersteuningsconstructie voor het dek van moot 4 wordt afgemaakt. En donderdag 27 februari wordt op dit eerste dek van de onderdoorgang, beton gestort.
Het omleggen van de tijdelijke aansluiting ter hoogte van de Rijksstraatweg in Noordhorn wordt voorbereid. Daarvoor worden waterafvoersystemen aangelegd. Daarna kan moot 5 van de onderdoorgang worden gemaakt.
Op maandag 24 februari wordt het bekistingmateriaal van de brugpijler aan de noordzijde aangebracht, waarna het vlechtwerk kan starten. Vanaf dat moment worden de contouren van de pijler zichtbaar. De grondwerkzaamheden bij de pijler aan de zuidzijde zijn afgerond. Daar wordt volgende week het bekistingmateriaal voor de voet van de pijler aangebracht. Daarna kan ook daar het vlechtwerk starten.
In de fabriek in Kootstertille zijn de eerste liggers van het brugdek in productie genomen.
Met de kraanschepen wordt verder gebaggerd tussen Aduard en Zuidhorn. Zoals het nu lijkt, gaat één van deze schepen volgende week verder bij de bochtverruiming nabij Noordhorn. Anders dan in het voorgaande bericht zijn de werkzaamheden nabij de bochtverruiming nog niet geheel voltooid. De laatste puntjes worden op de i gezet. De komende periode wordt het werk aan de bochtverruiming afgerond.

Contactpersoon GMB en noodnummer:
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
IMG_5589 verkl
De super hijskraan bij het noordwestelijke deel van de tunnelbouw. Indrukwekkend, net als de silhouetten van de bomen aan de Langestraat. Maar ze kunnen niet op tegen de machtige wolkenpartijen….
IMG_5590 verkl
De tunnel in aanbouw, aan de oostkant. Goed zichtbaar het vlechtwerk, de wapening. (De vlechters hebben even een break). Komende donderdag wordt hier naar verwachting beton gestort!
IMG_5591 verkl
Aan de zuidkant van moot 3 wordt de buitenste bekisting aangebracht. Kan ook daar worden ‘gewapend’.
IMG_5591 cropverkl
Uitsnede van de voorgaande foto, voor de duidelijkheid….

©foto’s: jan blaauw, 21 februari 2014  (Canon Powershot A495)

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.