NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 – Beton, maar ánders…. Foto’s 4 februari 2014 (deel 1)

Het is inmiddels woensdagmiddag 5 februari, kwart over twee. Het is zonniger dan was voorspeld, en zo is het goed…. Vanmorgen al het heien gehoord en het gescharrel in de tunnelkuip oost bekeken. Maar eerst de foto’s van gisteren, dinsdag 4 februari jongstleden. De dag dat er beton werd aangevoerd, maar anders dan bij het vullen van de ruimte tussen de bekistingswanden…. Vloer cq. plafond van de kelderruimte? In ieder geval per betonkubel via de super hijskraan, met een enkele Kijlstra-auto als leverancier:
IMG_5261 verkl
De situatie toen ik kwam aanlopen. De attente kraanmachinist op zijn post, twee betonmedewerkers bij het vullen van de kubel vanuit de Kijlstra-auto.
IMG_5263 verkl
Overzicht over de tunnelkuip oost. Een groot deel van de gestorte wanden is al ontdaan van de bekisting die keurig wordt gereinigd en binnenkort weer bij andere wanddelen dienst kan doen… Bij het keldergedeelte zijn de steunbuizen nog steeds aanwezig.
IMG_5264 verkl
Inzoomen kan wel met de lutje Canon, maar het is kwalitatief minder dan bij zijn grote broer. Toch valt het mee, begunstigd door het mooie middagweer. Goed overzicht in de tunnelruimte: Wat kan er weg, wat dient er te blijven?
IMG_5266 verkl
De blauwe kubel verschijnt in beeld! Op weg naar het keldersegment. Legen, en glad strijken…..
IMG_5268 verkl
Hier is de ‘ontkiste’ noordwand (binnenkant) goed te bekijken. Ook schoongemaakt? (Gezien de vochtvlekken op de vloer…)
IMG_5270 crop verkl
De kubel is leeg en gaat terug naar de Kijlstra-wagen om opnieuw te worden gevuld. In (wat ik inschat als) segment 2 wordt de zuidwand nog ‘bewapend’. Daarna kan ook daar de bekisting worden aangebracht.
IMG_5274 verkl
Even naar de andere kant gelopen, naar de tunnelkuip noordwest, de delen 6 tot en met 10… De acrobaten van maandag blijven nu binnen het hekwerk om “iets technisch” te doen….. De schuine wanden lijken me toch ingewikkelder om te bouwen….
IMG_5276 verkl
Overzichtsfoto van de tunnelkuip noordwest. Het zij nog maar eens gezegd: Tot aan de schuine wanden wordt de tunnel overdekt. Vanaf de schuine wanden blijft de lucht zichtbaar…
IMG_5277 verkl
Terug bij tunnelkuip oost, waar juist een kubel beton in ontvangst is genomen. Kijk, de kubel wordt geleegd!
IMG_5281 verkl
Hier komt de lege kubel terug bij het “ontvangstcomité” in de bovenwereld. Goed neerzetten/neerleggen en dan maar weer….VOL!
IMG_5285 verkl
De plek bij de Kijlstra-auto waar de kubel hervuld wordt en waar goed wordt gelet op de regie van de kraanmachinist…
IMG_5286 verkl
De bekistingswanden die van de muren zijn gehaald, worden goed schoongemaakt. Ze moeten helemaal vlak blijven, voor een probleemloze volgende bekisting.

©foto’s: jan blaauw, 4 februari 2014 (Canon Powershot A495)
Wordt vervolgd! Deel 2 komt op www.bloeiendonkruid.com

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.