NOORDHORN: Werkzaamheden Van Starkenborghkanaal – Prins toén, Martens en Van Oord nú

Meer Noordhorn? O.a. schrappen wielerronde en auto-optocht Boerenleenbank: www.bloeiendonkruid.com

2013? Bijna voorbij, afgelopen, voltooid, opgesoupeerd…. Restjes… En opruimen! Kom je van alles tegen, ook oude foto’s, zoals de volgende, met een werkeiland van PRINS… Een baggermachine van 50 jaar geleden? Ik weet niet precies uit welk jaar de foto stamt. Het zou me niet verbazen, als het om de vijftiger jaren gaat…. Of begin jaren zestig! De plek is bij de toen nog aanwezige loskade aan de Zuidhornkant. Waar nu het jeugdcentrum “Avalon” staat?
Baggereiland Prins jaren vijftig

Nu wordt het Van Starkenborghkanaal over een lengte van 20 kilometer ‘bewerkt’ door Martens en Van Oord uit Oosterhout. Baggeren ten oosten van de NVH-brug, baggeren ten westen van de spoorbrug, baggeren op de plek waar de buizen van Gasunie en Enexis zijn verzonken….. De kleurenfoto stamt uit september 2013, zo snel “vergaat” de tijd….
IMG_3638 verkl
©kleurenfoto: jan blaauw, september 2013

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Noordhorn Toén, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.