NOORDHORN: ‘Haags bleukneusje’ Arie Schelling (1936-2011), reactie dochter Anita Schelling

Een reactie van Anita Schelling (dochter van Arie Schelling), naar aanleiding van deel 3 over haar vader die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog tijdens de hongerwinter bij een Noordhorner pleeggezin werd ondergebracht (zie voorgaande blogs!):

“We zijn heel blij met de nieuwe informatie en foto’s die je van Auke van Dijk hebt gekregen en met het mooie verhaal wat je er weer van hebt gemaakt. Veel dank hiervoor! Ik heb op kerstavond direct mijn oom en tantes gebeld om dit nieuws met hen te delen. De foto’s hadden wij zelf niet eerder gezien. We twijfelen wel aan het jaartal 1945 bij de bovenste foto. Wij denken dat het 1948 zou kunnen zijn. Het jongste zusje van Arie (Marian) is nl. geboren in 1944 en is op deze foto ongeveer 4 jaar oud. Het klopt dat de vader van Arie, mijn opa, taxichauffeur was. Wat leuk dat Auke zich dit herinnert.
Nogmaals dank voor de aandacht die je geeft aan deze geschiedenis, op dit blog en in Noordhorn Nu, en ook aan allen die reageerden. Het houdt de herinnering aan onze Arie levend. We kijken uit naar nieuwe reacties. Mede namens alle betrokken familieleden.

Hartelijke groet, Anita Schelling

1945 of 1948???!! Auke van Dijk, kwekerszoon, op het paard van zijn vader. Links de broers Loet en Arie Schelling. Arie werd in maart 1945 ondergebracht bij de familie Veenstra, LOet was toen al in Westerbroek. Na de oorlog kwamen ze nog regelmatig in vakanties naar Noordhorn, o.a. op de kwekerij van Van Dijk.

1945 of 1948???!! Auke van Dijk, kwekerszoon, op het paard van zijn vader. Links de broers Loet en Arie Schelling. Arie werd in maart 1945 ondergebracht bij de familie Veenstra, Loet was toen al in Westerbroek. Na de oorlog kwamen ze nog regelmatig in vakanties naar Noordhorn, o.a. op de kwekerij van Van Dijk.  Rechts de zussen Schelling, achter hen Jan Scharenberg, ook uit Den Haag, die aansterkte bij de familie Van Dijk.

Foto: Album Auke en Frieda van Dijk (Nijmegen)

 

 

Advertenties

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen, Noordhorn Toén en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.