NOORDHORN: Noodreparatie toren Hervormde Kerk – deel 2

Deel 1 staat op www.bloeiendonkruid.com

Ondanks de miserabele weersomstandigheden kan ik de spectaculaire noodreparatie van de kerktoren aan de Torenstraat op de kiek zetten met de grote Canon. We pakken de draad weer op:
De voorbereidingen zijn achter de rug, de megakraan doet ‘t, de mannen zijn er klaar voor (het vrouwelijk element ontbreekt), aan de slag!

In de Langestraat, van zuid richting noord, trekt de unieke bezigheid nogal wat bekijks. Nee, ik was niet de enige die de schade aan de toren niet opmerkte na het stormgeweld van afgelopen maandag....

In de Langestraat, van zuid richting noord, trekt de unieke bezigheid nogal wat bekijks. Nee, ik was niet de enige die de schade aan de toren niet opmerkte na het stormgeweld van afgelopen maandag….

De twee bakkenisten hijsen zich in het pak, maken de veiligheidsriemen goed vast, helpen elkaar... Zo te zien een goed samenwerkend duo!

De twee bakkenisten hijsen zich in het pak, maken de veiligheidsriemen goed vast, helpen elkaar… Zo te zien een goed samenwerkend duo!

Er moeten heel wat veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen voordat je het luchtruim kunt kiezen. Nee, geen kwestie van: "Zit mijn jasje goed, zit mijn dasje goed, vader gaat op stap..."

Er moeten heel wat veiligheidsvoorschriften in acht worden genomen voordat je het luchtruim kunt kiezen. Nee, geen kwestie van: “Zit mijn jasje goed, zit mijn dasje goed, vader gaat op stap…”

Zitten ze met banden aan elkaar gekoppeld? En dan in het bakje ook nog eens vast aan de bak? Niet overboord kieperen a.u.b.

Zitten ze met banden aan elkaar gekoppeld? En dan in het bakje ook nog eens vast aan de bak? Niet overboord kieperen a.u.b. (De foto is niet helemaal scherp, de omstandigheden maken de grote Canon narrig en dan wil ie nog wel eens ouderdomsslijtage vertonen…. )

De kraancommandant spoedt zich eveneens naar boven, met de lift.

De kraancommandant spoedt zich eveneens naar boven, met de lift.

De kraandrijver kan zo vanuit de liftcabine in zijn commandopost klauteren. Werkwereld op hoog niveau!

De kraandrijver kan zo vanuit de liftcabine in zijn commandopost klauteren. Werkwereld op hoog niveau!

En daar gaan de twee bakkenisten! Richting de beschadigde kerktoren!

En daar gaan de twee bakkenisten! Richting de beschadigde kerktoren!

Zo te zien voelen ze zich aardig op hun gemak. Staan bovendien in directe verbinding met... Ja, met wie eigenlijk.... De kraanmachinist?

Zo te zien voelen ze zich aardig op hun gemak. Staan bovendien in directe verbinding met… Ja, met wie eigenlijk…. De kraanmachinist?

Daar zijn ze de toren genaderd. Nu even geen windstoten a.u.b. Ze rapporteren wat ze waarnemen.... Of spreken ze dat in op een recorder?

Daar zijn ze de toren genaderd. Nu even geen windstoten a.u.b. Ze rapporteren wat ze waarnemen…. Of spreken ze dat in op een recorder?

"Nee, dat liekt niet best....!" Als je zo met je neus op de schade staat, raak je pas goed onder de indruk.

“Nee, dat liekt niet best….!” Als je zo met je neus op de schade staat, raak je pas goed onder de indruk.

Even een omtrekkende beweging.... De kerk en toren gekiekt vanaf de Oosterweg. (Soms moet je even de benen strekken....)

Even een omtrekkende beweging…. De kerk en toren gekiekt vanaf de Oosterweg. (Soms moet je even de benen strekken….)

©foto’s: jan blaauw, 1 november 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Deel 3 (net als deel 1) op: www.bloeiendonkruid.com

 

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn actueel en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.