NOORDHORN verandert: Deel 4 (slot), fotojournaal 22 oktober 2013: Wegverlegging N355, herfst in de Torenstraat en chaos bij dorpshuis “Dörpsstee”

Deel 1 en 3 op www.bloeiendonkruid.com

De wandeling met slenterkarakter op zomer-in-oktober-dag (22/10) hervatten we bij de plek waar de nieuwe brug komt, de vaste, hoge brug over het Van Starkenborghkanaal aan de oostkant van Noord- en Zuidhorn. Af- en aanrijden van grondwagens, die een grotere afstand richting Noordhorn afleggen dan voorheen. (Aan de Zuidhornkant is het vooreerst weer rustig). Terug in het dorp, het tunnelterrein gepasseerd zonder kiekerij, genieten we van de sfeervolle Torenstraat. Herfst op zijn mooist! ’s Middags nemen we de fiets voor een rondje Frytum-Balmahuizen en schrikken van de wanorde in de voortuin van de Dörpsstee. Kon blijkbaar niet anders….:

Aan de noordkant vanaf het omleidende fietspad een tegenlichtkiek van de aardedistributieplek van Martens en Van Oord.

Aan de noordkant vanaf het omleidende fietspad een tegenlichtkiek van de aardedistributieplek van Martens en Van Oord.

Tegelijkertijd is op deze werkplek een forse tractor bezig een hoop bagger te verschuiven. Waar dat vandaan komt? Zal ook nog wel worden afgevoerd....

Tegelijkertijd is op deze werkplek een forse tractor bezig een hoop bagger te verschuiven. Waar dat vandaan komt? Zal ook nog wel worden afgevoerd….

Een vrachtwagen van Zwama (Grijpskerk) staat gereed om zijn lading uit de bak te ontvangen. En dan maar weer de lange weg via het nieuwe wegtracé naar de 'stortplaats'...

Een vrachtwagen van Zwama (Grijpskerk) staat gereed om zijn lading uit de bak te ontvangen. En dan maar weer de lange weg via het nieuwe wegtracé naar de ‘stortplaats’…

Een foto zegt soms meer dan duizend woorden....

Een foto zegt soms meer dan duizend woorden….

Stijlvol beeld, reclame voor Martens en Van Oord, zo lijkt het wel. Een van de belangrijke partners als het om de uitvoering van de werkzaamheden gaat 'ter verruiming van de vaarroute Lemmer/Delfzijl'...

Stijlvol beeld, reclame voor Martens en Van Oord, zo lijkt het wel. Een van de belangrijke partners als het om de uitvoering van de werkzaamheden gaat ‘ter verruiming van de vaarroute Lemmer/Delfzijl’…

We nemen voorlopig afscheid van deze werkplek, hebben het eerst wel weer gezien. Inderdaad, het gaat maar door....

We nemen voorlopig afscheid van deze werkplek, hebben het eerst wel weer gezien. Inderdaad, het gaat maar door….

Verderop langs het kanaal, tussen de boerderijen van Holtman en Agema, zien we we deze combinatie van 'vredige, oude wereld' en 'moderne tijd'... Een grazend paard, een strook meeuwen, op de achtergrond de nieuwe route van de N355 met uitvoerders.

Verderop langs het kanaal, tussen de boerderijen van Holtman en Agema, zien we deze combinatie van ‘vredige, oude wereld’ en ‘moderne tijd’… Een grazend paard, een strook meeuwen, op de achtergrond de nieuwe route van de N355 met uitvoerders.

Op weg naar huis nog een keer de herfstsfeer in de Torenstraat vastgelegd. Kleurrijk dorpscentrum.

Op weg naar huis nog een keer de herfstsfeer in de Torenstraat vastgelegd. Kleurrijk dorpscentrum.

's Middags nemen we de fiets voor een rondje Frytum-Heereburen-Oude Dijk-Balmahuizen. Schrikken van het beeld dat de voorkant van het dorpshuis oplevert.

’s Middags nemen we de fiets voor een rondje Frytum-Heereburen-Oude Dijk-Balmahuizen. Schrikken van het beeld dat de voorkant van het dorpshuis oplevert.

De ruimte rond de veehouderij van Schuiringa. Het maïsveld laat alleen 'stoppels' zien, een gelukszoeker hoopt op fortuin (rechts).

De ruimte rond de veehouderij van Schuiringa. Het maïsveld laat alleen ‘stoppels’ zien, een gelukszoeker hoopt op fortuin (rechts).

©foto’s: jan blaauw, 22 oktober 2013 (Canon EOS D400, laatste twee met Canon Powershot A495)

Advertentie

Over janbee

Na toename vrije tijd verklaarbare groei van interesse voor geschiedenis. Met name betreft het dan het verleden van mijn woonplaats Noordhorn, een eigenzinnig dorp met een (voor mij nog te ontdekken) schat aan historie.
Dit bericht werd geplaatst in Noordhorn (regio), Noordhorn actueel, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.